Topio i najhladnija srca i natjerao publiku na plač

Vrećo je binu izašao u zelenoj haljini izazvao smijeh kada je prokomentarisao svoju borbu sa tom, kako reče, suludom kreacijom koja je inače plod njegove humanitarne pomoći za djecu bez roditelja i sa specijalnim potrebama
88 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2016. 07:43h

Sarajevska zvijezda novog sevdaha Božo Vrećo još jednom je očarao podgoričku publiku pruživši joj koncert za pamćenje sinoć u KIC-u “Budo Tomović” u glavnom gradu Crne Gore.

Već par dana ranije karte su bile rasprodate, sala je bila puna, a publika se još smještala kada je komešanje prekinuo glas koji je dolazio iza zastora na bini, toliko moćan glas da je ježio prisutne.

Vrećo je binu izašao u zelenoj haljini izazvao smijeh kada je prokomentarisao svoju borbu sa tom, kako reče, suludom kreacijom koja je inače plod njegove humanitarne pomoći za djecu bez roditelja i sa specijalnim potrebama.

Sarajevski pjevač dodjelio je sebi ekstremno težak zadatak - da samo svojim glasom, bez pratnje benda, dočara neke od najljepših sevdalinki nabijene emocijama. Ali je sa takvom lakoćom činio, kao da svako to može, njegov glas koji je odzvanjao i činilo se tresao zdanje KIC-a bio sposoban da otopi i najhladnija srca.

Publika je bila zadivljena, često ga fotografisala i snimala i povremeno horski pjevala kad je Vrećo pozove, ali tiho, nenametljivo, kao da nisu željeli da nadglasaju ili prekinu magiju. Teško je sjetiti se kada je neki izvođač u KIC-u dobijao tako bučne i duge, ponekad višeminutne aplauze.

Vrećo je otkrio da je sinoć bio inspirisan Ksenijom Cicvarić, pa se na repertoaru pronašla i jedna njena pjesma, a premijerno je izveo i pjesmu koja se našla u dokumentarcu o Srebrenici “Osman”, nagrađenom na filmskom festivalu u Amsterdamu i tako natjerao neke od prisutnih da puste i po koju suzu. I sam pjevač je priznao u jednom momentu da ga je reakcija publike rasplakala.

Vrećo je iskoristio i priliku da najavi svoju autobiografsku knjigu koja opisuje njegovo odrastanje i odnos sa porodicom, a koja će izaći u maju.

Galerija

Bonus video: