Nina Kraljić na Eurosongu šalje poruku nade

„Pjesma nas je podsjetila na izbjeglice koje preko mora traže dom”
0 komentar(a)
Nina Kraljić, Foto: Screenshot (YouTube)
Nina Kraljić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.03.2016. 14:58h

Nakon što je regionalna evrovizijska publika imala priliku da čuje numere predstavnika Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, juče je i Hrvatska prezentovala svoju numeru za pomenuto takmičenje.

Tako će Nina Kraljić na ovogodišnjoj, 61. Evroviziji izvesti kompoziciju “Lighthouse”, za koju muziku i tekst potpisuje austrijski duo Andreas Gras iNikola Parila, koji stvaraju pod zajedničkim imenom Popmachine.

Nina je izjavila da je srećna što pjeva numeru koja je kombinacija onoga što voli, odnosno modernog zvuka i etna.

“Pjesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nevolje u životu, uvijek prisutna i svijetli. Kad sam razmišljala čemu i kome bih je posvetila, sjetila sam se nekih svojih prijatelja koji rade na brodu i vraćaju se kući nakon šest mjeseci ili godinu. Isto tako, pjesma nas je duboko podsjetila na izbjeglice koje preko mora traže dom i tragične situacije u kojoj se nalaze”, kazala je Nina .

Jedan od autora, Andreas Gras je izjavio je da ga je Ninin glas dirnuo već pri prvom slušanju.

“Oduševila me tokom snimanja pjesme “Lighthouse”. Njena izvedba je pjesmi dala dodatnu dimenziju. Mislim da smo stvorili nešto izvanredno, nešto čarobno”, tvrdi Torsten Brocman koji je bio zadužen za produkciju i aranžman.

Nina Kraljić će nastupiti na prvoj polufinalnoj večeri 10. maja, zajedno sa crnogorskim predstavnikom, sastavom Highway.

Pjesma “Lighthouse” naći će se i na Nininom prvom albumu, koji snima za Universal Music sa kojim je potpisala ugovor nakon pobjede na takmičenju “The Voice - Najljepši glas Hrvatske”.

Bonus video: