“ Kompozitorke iz sjenke II” za Dan žena

Na programu su djela kompozitorki 20. i 21. vijeka
103 pregleda 0 komentar(a)
Kompozitorke iz sjenke II (novine)
Kompozitorke iz sjenke II (novine)
Ažurirano: 08.03.2016. 12:23h

Koncert “ Kompozitorke iz sjenke II” biće održan večeras na Međunarodni dan žena u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u 20 sati.

Program “ Kompozitorke iz sjenke II dio”, nastavak prošlogodišnjeg uspješno realizovanog projekta, koji je posvećen muzičkom stvaralaštvu kompozitorki. Ove godine na programu su djela kompozitorki XX i XXI vijeka među kojima su Žermen Taljafer (Dva komada za klavir), Nađa Bulanže (Tri komada za violončelo i klavir), Ljubica Marić (Torzo za klavirski trio),Ivana Stefanović (Obični razgovori za violinu i obou), Tatjana Prelević (Duoj za violončelo i harmoniku), Betsi Džolas(Postude za klavir), Nikol Čemberlejn (Orion’s Belt za trio flauta) i Sofija Gubajdulina (In Croce).

Koncert će izvesti renomirani crnogorski umjetnici Bojan Martinović, Tatjana Prelević - klavir, Aleksandar Latković, Vladimir Drobnjak - violončelo, Marko Simović - violina, Nadica Ristić - oboa, Trio Luminis: Žana Lekić, Milena Konatar i Jelena Strunjaš - flauta, kao i harmonikaš Boban Bjelić iz Beograda.

Većina kompozicija biće izvedena premijerno u Crnoj Gori.

Bonus video: