PMS: Feminizam, kritika i hormoni

"Ja sam žena, često mi i estrogen i progesteron ne daju mira i naravno da ću iz takve perspektive baciti kritiku na društvo"
106 pregleda 0 komentar(a)
Sassja
Sassja
Ažurirano: 08.03.2016. 09:11h

Mlada bosansko-hercegovačka reperka Sassja snimila je novi spot za pjesmu "PMS" koji će crnogorsku Internet premijeru imati na portalu "Vijesti" danas od 10 sati.

U pitanju je peti singl sa njenog aktuelnog albuma "Taktički praktično", od kojih su prethodno "Clash" i "Etikete" prikupile zajedno preko dva miliona pregleda na YouTube servisu.

Spot za "PMS" je u Zagrebu i Zaprešiću snimao Filip Filković Philatz, saradnik Eda Majke, Džibonija, Damira Urbana i drugih poznatih izvođača.

Većina spota snimana je cijelu noć u jednom zagrebačkom lokalu, a Sassja je kazala da je na snimanju vladala druželjubiva i zabavna atmosfera.

"Baš smo se igrali na setu, a to po meni i jeste pravi kreativni rad. Spot je drugačiji od pjesme i treba da bude zasebna igra šminkanja i poziranja. Do sada sam prilično mrzjela snimanje spotova, ali ovaj put je baš bila uživancija i mislim da se to jako vidi u konačnom proizvodu. 'PMS' će neki shvatiti kao običnu estrogensku zafrkanciju, drugi će možda pronaći neke feminističke stavove, a treći kao kritiku društva u kojem živimo. Ja sam žena, često mi i estrogen i progesteron ne daju mira i naravno da ću iz takve perspektive baciti kritiku na društvo", izjavila je reperka.

Ona je kazala da se barem potrudila da zaobiđe depresiju i patetiku, pa ova pjesma ima komično-ironični prizvuk.

Bonus video: