Sergej Ćetković: U životu se sve dešava s razlogom, slučajnosti ne postoje

“Osmomartovski koncerti u tom hotelu već polako prelaze u tradicionalne, pa ću i ove godine u društvu preko 500 gostiju proslaviti svoj 40. rođendan. Volim da nastupam u Splendidu, pred publikom koja je došla da se dobro zabavi i opusti, pogotovo dame koje su došle da proslave svoj dan. Biće to još jedno lijepo veče praćeno dobrom svirkom, repertoarom i energijom”
95 pregleda 4 komentar(a)
Sergej Ćetković, Foto: Facebook.com
Sergej Ćetković, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 05.03.2016. 19:32h

Crnogorska pop zvijezda Sergej Ćetković gotovo da svaki rođendan provodi radno. Tako će biti i ove godine, a sad već tradicionalno druženje sa publikom koju uglavnom čine žene, zakazao je za 8. mart u budvanskom Splendidu.

“Osmomartovski koncerti u tom hotelu već polako prelaze u tradicionalne, pa ću i ove godine u društvu preko 500 gostiju proslaviti svoj 40. rođendan. Volim da nastupam u Splendidu, pred publikom koja je došla da se dobro zabavi i opusti, pogotovo dame koje su došle da proslave svoj dan. Biće to još jedno lijepo veče praćeno dobrom svirkom, repertoarom i energijom”, obećava Ćetković.

Kako kaže, svaki njegov koncert je priča za sebe, a nerijetko se na Ćetkovićevim nastupima događaju prosidbe.

Tokom dugogodišnje karijere bilo je puno anegdota, a jedan rođendanski nastup posebno pamti.

“Na posljednjem nastupu u Splendidu, dobio sam veliku rođendansku tortu koju sam podijelio sa gostima od kojih je jedna gospođa takođe slavila rođendan, pa sam je pozvao da zajedno poželimo želju i gasimo svjećice”, ispričao je on.

Poznato je da crnogorski muzičar ima veliki broj obožavalaca koji prate njegov rad, pa se dešavalo da od ljubitelja njegove muzike dobije i poklon za rođendan.

“Iako sam tu prvenstveno zbog dama i proslave njihovog datuma, uvijek se dobro provedem i sve preraste u veliku rođendansku žurku sa puno iskrenih i lijepih želja i ponekim poklonom”, navodi Ćetković.

No nije samo on taj koji dobija poklone, pa iz djetinjstva 8. mart pamti i po darivanju.

“Prvih školskih dana, imao sam jaku tremu pred odlazak u školu na svoj rođendan. Iako se tada praktikovalo da poneseš pune kese slatkiša i poslužiš svoje drugare, pored svoje majke morao sam obradovati i svoju učiteljicu jednim finim buketom cvijeća, koji sam brao na putu do škole "Savo Pejanović". Uprkos oduševljenju moje učiteljice, ja sam se borio sa komentarima djece iz škole i epitetom 'ženski petko' za nekog ko je obilježen rođenjem na Dan žena. Ta nelagodnost nije dugo potrajala, jer u školi nije bilo puno onih 'obilježenih' koji su se rodili na neki važan praznik, a osmi mart je tih godina to sigurno bio”, ispričao je Ćetković.

“Danas, sa ove tačke gledišta, iz perspektive jednog umjetnika, pjevača kome je publika uglavnom nježnijeg pola, shvatam da je sve u životu sa razlogom i da slučajnosti ne postoje”, smatra on.

Na pitanje na koju se pjesmu pripadnice ljepšeg pola najviše ražnježe, odgovorio je: “Iako su reakcije na sve balade sa mog repertoara dobre i pozitivne, 'Pogledi u tami' od prvog dana uvijek izmame podjednako i nježnosti i osmjeha, ne samo kod pripadnica ljepšeg pola već i njihovih pratilaca, koji ih džentlmenski pozovu na ples”.

Kad me ponese raspoloženje, otpjevam i neku "preko reda”

Ćetković koji je na muzičkoj sceni više od deset godina, iza sebe ima šest studijskih albuma i veliki broj hitova, pa je često dva sata malo da izvede sve svoje numere koje publika voli.

Kao i ostalim umjetnicima sa tako zavidnim rezultatima, bude mu teško da napravi set listu koja će zadovoljiti sve posjetioce i neće ih uskratiti za “omiljenu od Sergeja”.

“Trudim se da napravim dobar repertoar i time ispunim sve želje svoje publike”, kaže on, dodajući da će program za osmomartovski nastup u Budvi biti dopunjen pjesmama sa novog albuma 'Moj svijet', čija promocija tek predstoji širom regiona velikom koncertnom turnejom.

No, nastupi poput ovog, tokom kojih publika iz prvih redova stoji tik uz binu, ne mogu da prođu bez muzičkih želja. Kako mu se često dešava da publika traži numeru koja nije planirana, Ćetković nekad zna da se ne drži striktno liste, već ispuni i po koju muzičku želju.

“Iako radimo po scenariju, ipak volim improvizacije i ponesen dobrim raspoloženjem svoje publike, ponekad odsviramo neku “preko reda” i ponešto od mojih dragih kolega na šta publika uvijek dobro odreaguje”, priznaje Ćetković.

Bonus video: