Petar Dundov: Ostvario sam sve što sam zamislio

„Radujem se novom nastupu u Crnoj Gori, pošto nisam bio u Kotoru”
0 komentar(a)
Petar Dundov, Foto: Facebook
Petar Dundov, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.03.2016. 18:39h

Jedan od pionira tehno zvuka u ovom dijelu Evrope, hrvatski DJ i producent Petar Dundov nastupiće sjutra veče u kotorskoj diskoteci "Maximus" u okviru "Empty Headed" serijala žurki.

Uz njega će se za miks pultom naći "princeza vojvođanske klupske scene" Tijana Kabić, te podgorički DJ Raven Tk.

Ulaz će do ponoći koštati šest, a nakon toga osam eura.

Jedno od najvećih imena balkanske tehno scene, Dundov je za "Vijesti" rekao da se raduje novom nastupu u Crnoj Gori, pogotovo jer još nije bio u prilici da posjeti Kotor.

A crnogorski rejveri će, prema njegovoj najavi, biti u prilici da čuju i mnoge nove kompozicije koje priprema za predstojeći album.

Dugo si na sceni, kako su izgledali tvoji prvi koraci, kako si se zaljubio u elektronsku muziku?

Oduvijek sam volio sintisajzersku muziku. Dok sam bio klinac prijatelj mi je pozajmio album Kraftwerka "Man Machine" koji mi se jako dopao. Kada sam dobio prvi kompjuter, imao sam veliku želju da pokušam da radim elektronsku muziku, te sam proveo mnogo vremena učeći kompoziciju i aranžman. Pošto sam već imao muzičko obrazovanje svirajući gitaru, vrlo brzo sam napredovao. Nedugo nakon toga desio se prvi koncert u Zagrebu, te sam snimio i prvu ploču.

Kako si zadovoljan učinjenim danas kad se okreneš iza sebe i koliko se scena u međuvremenu razvila? Hrvatska doživljava festivalski bum, ranije je proglašena za dens naciju godine, koliko to utiče?

Zadovoljan sam sa svime, jer sam uspio sve što sam si zamislio. Oduvijek sam htio da imam svoj studio i profesionalno se bavim muzikom. Trebalo je mnogo truda i vremena, ali sve se nekako poklopilo. Scena se razvila do maksimuma za državicu poput Hrvatske, te nam sada dolaze u pomoć veliki svjetski organizatori. Zbog velike količine marketinga koju su donijeli veliki festivali, plesna scena doživljava renesansu.

Nedavno si objavio EP "Dancing Sun", reci nam nešto više o procesu rada na njemu i kako si zadovoljan recepcijom?

"Dancing Sun" je odlično prošao u klubovima zbog izrazito pozitivnog karaktera. Pošto uvijek razmišljam što bi sljedeće bilo interesantno ljudima da poslušaju, došao sam na ideju da pokušam da napravim veseli instrumental. Oduševljen sam kako ga je publika prihvatila, jer je to najbolji pokazatelj da sve ide u pravom smjeru.

Na čemu radiš i što te inspiriše ovih dana, kakvi su ti planovi za ostatak godine?

Upravo sam završio album "At the turn of Equilibrium" koji izlazi u maju i spremam se za turneju. Ostatak godine provešću putujući po svijetu, pomovisati novi album i nadam se krajem godine da ću pronaći i malo vremena za odmor.

Gostovao si širom svijeta, koja je najluđa žurka na kojoj si nastupio?

Teško je odabrati od svih nastupa, no jedna od luđih bila je "Circoloco@Loveland" za vrijeme Amsterdam Dance Eventa.

Tvoja muzika često ima filmsku atmosferu, sa kojim rediteljem bi volio da sarađuješ i da li si ikad imao takvih ponuda?

Imao sam priliku da radim za teatar, ali na filmu ne. Možda jednog dana se i to desi. Bilo bi interesantno raditi na filmu, ako je dobra priča, bez obzira na reditelja.

Bonus video: