Trnovitog puta se ne treba bojati

“Nemamo još puno posla oko završavanja novog albuma, ali nećemo prepustiti ništa slučaju ili sada pred ciljem srljati”
1 komentar(a)
Toni Cetinski, Foto: Matea Smolčić Senčar
Toni Cetinski, Foto: Matea Smolčić Senčar
Ažurirano: 29.02.2016. 20:24h

Rijetko se dešava da novi singl hrvatskog muzičara Tonija Cetinskog za kratko vrijeme ne osvoji publiku. Naviknuti da muzičar vodi računa o svakom tonu i stihu, njegovi fanovi su i prošlonedjeljni singl “Od trnja do zvijezda” odmah zavoljeli, što najbolje potvrđuje veliki broj pregleda na njegovom Youtube kanalu, kao i pozitivni komentari. Zahvaljujući rezultatima koje ima iza sebe i armiji fanova širom regiona, Cetinski ne strahuje kako će njegove pjesme proći.

“Nikada dok stvaram ili snimam ne kalkulišem hoće li se i u kojoj mjeri svidjeti masama. Razmišljam isključivo kako prenijeti emocije i osjećaje ljudima putem pjesme i to na moju sreću još uvijek voli čuti moja publika iz različitih krajeva i kultura”, pohvalio se u razgovoru za “Vijesti” Cetinski.

Kako ističe, za sebe ne može da kaže da je prošao put "od trnja do zvijezda" ni kad je karijera, ali ni ljubav u pitanju. Ipak, Cetinski savjetuje onima koji imaju problema da se ne predaju.

“Trnovit put je nešto čega se ne treba bojati, pogotovo ako se za nešto isplati boriti ili voljeti”, tvrdi pjevač.

I ovaj singl potpisuje jedan od njegovih stalnih saradnika Miro Buljan, sa kojim Cetinski sarađuje gotovo od početka karijere. Na pitanje da li već danas Buljan koji potpisuje velike hitove za mnoge hrvatske izvođače među kojima su i Vanna,Toše Proeski, Boris Novković, Severina, zna koja će pjesma najbolje leći Cetinskom, Toni kaže:

“Nije naš odnos samo naruči pjesme, piši i pjevaj, nego je sve što nastaje, nastalo u zajedničkoj sinergiji mene i Buljana. Kompozicije u nastajanju prolaze kroz različite faze i aranžmane da bi na kraju sve sjelo na svoje mjesto i u skladu sa mojom interpretacijom iste”, objašnjav on.

Numerom “Od trnja do zbijezda” Cetinski najavljuje novi studijski album.

“Nemamo još puno posla oko završavanja novog albuma, ali nećemo prepustiti ništa slučaju ili sada pred ciljem srljati” obećava Cetinski koji spada u najpopularnije pjevače ne samo u Hrvatskoj, nego i u regionu. Zato ga diskografska kriza ne plaši. Ipak, kako kaže, volio bi da se pogledi na muziku i ono što on i njegove kolege rade promijeni.

“Volio bih kad bi se vratilo ono vrijeme kad se čekao izlazak albuma Pink Floyda i kad su ljudi imali više vremena za slušanje pjesama na albumu i doživljavali ga kao cjelinu”, prisjeća se Cetinski koji je uveliko na turneji širom regiona, a obećava da će u okviru iste brzo posjetiti Crnu Goru.

Ono što posebno privlači pažnju je koncert u Beogradu od kojih je dio sredstava od prodaje ulaznica namijenjen za žene oboljele od raka dojke. Muzičari se često susrijeću sa zloupotrebom humanitarnih akcija, a kako se od toga zaštititi Toni predlaže:

“Zloupotrebe se dešavaju uvijek kad postoji posrednik tako da se sve dogovara direktno i sa puno opreza”, zaključuje on.

Bonus video: