Sastav Mikrokozma objavio spot "Gole grudi"

Spot je sniman na više lokacija na teritoriji Podgorice početkom decembra prošle godine
176 pregleda 1 komentar(a)
Mikrokozma, Foto: Dalibor Ševaljević
Mikrokozma, Foto: Dalibor Ševaljević
Ažurirano: 26.01.2016. 16:23h

Crnogorski rok sastav Mikrokozma objavio je spot za pjesmu "Gole grudi". U pitanju je ekranizacija numere koja se našla na debi albumu Mikrokozme objavljenom krajem prošle godine za Dallas records, a koji nosi naziv grupe.

Autori spota su braća Vladimir i Danilo Pendo, koji su već sarađivali sa brojnim crnogorskim rokerima i reperima, scenografiju potpisuje bubnjar Stanislav Nikčević, dok je glavnu ulogu odigrao Adis Balić.

Spot je sniman na više lokacija na teritoriji Podgorice početkom decembra prošle godine.

"Priprema za snimanje , odnosno izrada scenskih elemenata - skulputura ženskih grudi i debelog uveta, trajala je oko mjesec dana. Naš poznati scenograf Stanislav Nikičević je izborio bitku sa ingotima sunđera i stvorio najveće silikonske grudi na Balkanu, a i šire. Gradeći scene spota, pomenuti gospodin je došao do scenarija i uz pomoć braće Pendo zaokružio priču", kazao je "Vijestima" frontmen Mikrokozme Nikola Tomić (bas i vokal).

Pjesma "Gole grudi" poznata je crnogorskoj javnosti još od 2009. i serijala "Borba bendova" na TV "Vijesti" u kojem je Mikrokozma učestvovala, a u pitanju je vjerovatno i najpopularnija numera ovog sastava.

Na pitanje zašto su odlučili da ponovo skrenu pažnju javnosti na ovu pjesmu, Tomić je kazao da je razlog to što priča o trojici muzičara koji sa instrumentima putuju i brinu o sisama, koje pred kraj videa bivaju predmetom bahatosti lokalnog mangupa, izaziva dosta smijeha. A i oni koji vole da traže skrivena značenja u pjesmama, imaće sa čim da se pozabave, tvrdi frontmen.

"Nismo se dvoumili da pjesmu 'Gole grudi' stavimo na album i ekranizujemo je, jer ona zaslužuje bolji tretman od ranije pruženog", smatra Tomić.

On nije želio da komentariše do sadašnje reakcije na prvijenac Mikrokozme, jer smatra da će se one najbolje uočiti na koncertima. Bend je već promovisao album u Podgorici u prvim danima nove godine, a nadaju se da će uskoro zasvirati i pred publikom drugih crnogorskih gradova.

Debi album Mikrokozme, koju uz Tomića čine i Enes Zejnilović (gitara) i Stanislav Nikčević (bubnjevi), za sada se može kupiti u svim objektima "Gradske knjižare" u Crnoj Gori, u knjižari "Student" u Bijelom polju i u objektima "Dallas Music Shopa" u Beogradu.

Bonus video: