"Emily Rose" objavljuje prve pjesme: Uskoro i album

Oba izdanja će moći da se preuzmu sa crnogorske muzičke platforme "Bučan pas" i da se posluša na Jutjub servisu
0 komentar(a)
Emily Rose, Foto: Emily Rose/Facebook
Emily Rose, Foto: Emily Rose/Facebook
Ažurirano: 16.01.2016. 18:07h

Podgorički rok sastav “Emily Rose” objaviće sjutra prvi singl "Stoner" sa predstojećeg albuma "The Bahanacius" koji će izaći u nedjelju 24. januara. Singl će kao i album moći da se preuzme sa crnogorske muzičke platforme "Bučan pas" i da se posluša na Jutjub servisu.

"Brža je pjesma, pa smo zbog toga odlučili nju prvo da lansiramo, jer mislimo da će ljude najviše zainteresovati, a poslije će biti u prilici i da čuju malo psihodelije. Album će zasada biti dostupan samo u digitalnom formatu, voljeli bi i CD-ove, imamo spreman dizajn za njih, ali nemamo novca da to priuštimo, pa ćemo probati da nađemo izdavačku kuću koja bi to objavila", otkrio je u razgovoru za "Vijesti" gitarista podgoričkog benda Ivan Vuksanović.

Na albumu će se naći sedam psihodeličnih bluz stoner instrumentala, pod uticajem Džimija Hendriksa, “Pink Floyda”, “Alice In Chainsa”...

"Okupili smo se prije dvije godine. Basista i ja smo i ranije radili zajedno, tražili smo bubnjara i natjerali smo Filipa Radevića sa kojim smo se družili da sjedne za bubanj. Svaka pjesma nastaje tako što na probama džemujemo i snimamo to, izdvojimo najbolje djelove i onda ih kući razvijamo. Svi zajedno smišljamo muziku. Pjesme inspiriše svakodnevnica i muzika koju u tom periodu slušamo. Ima ih raznih na albumu, od bržih od dva minuta do sporijih koje traju i do devet minuta", objašnjava Vuksanović i dodaje da se njegov bend nije previše opterećivao fokusiranjem na samo jedan određeni žanr.

“Emily Rose” do sada je imao nekoliko uspješnih svirki, uglavnom nastupajući kao predgrupa poznatijim gostujućim bendovima, a za početak narednog mjeseca planira koncerte u Podgorici i Nikšiću na kojima će promovisati svoj studijski prvijenac.

"U planu su i spotovi, želimo neke animacije da odradimo, ali treba da nađemo ljude koji mogu to da odrade onako kako smo zamislili", ističe gitarista.

Na pitanje što misli o trenutnom stanju na rok sceni u Crnoj Gori i poziciji mladih bendova poput njegovog, Vuksanović kaže da mu najviše smeta što ima mnogo "isfoliranih izvođača".

"Više ima tezgi nego ljudi koji rade nešto svoje, to me jedino nervira. Više ima svirača instrumenata nego umjetnika, a publika, nažalost, to dosta više sluša. Evo, kao što možemo da vidimo svako malo imamo neki tribjut bend koji okuplja više publike nego autorske grupe. Ne znam zašto je to tako", priča Vuksanović.

Uz njega “Emily Rose” čine basista Luka Bjelica i bubnjar Filip Radević.

Bonus video: