Sea Dance nije uspio da odbrani titulu

Sea Dance nije odbranio titulu najboljeg festivala srednje veličine, koju je dobio mađarski Telekom Volt Festival, a za najbolji mali festival proglašen je njemački Hapiness
8 komentar(a)
The Prodigy, Sea Dance, Foto: Sea Dance
The Prodigy, Sea Dance, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 15.01.2016. 10:59h

Poznati su dobitnici nagrada na European Festival Awardsu, a mada su bili među nominovanima crnogorski Sea Dance i srpski Exit festival ove godine nisu krunisani.

Na gala večeri održanoj preksinoć u holandskom gradu Groningenu za najbolji veliki festival proglašen je rumunski Untold festival, prenosi "Audio Media Intenational". Ovu nagradu Exit je dobio 2014.

Sea Dance nije odbranio titulu najboljeg festivala srednje veličine, koju je dobio mađarski Telekom Volt Festival, a za najbolji mali festival proglašen je njemački Hapiness.

Lollapalooza Berlin je izdvojen kao najbolji novi festival, najbolji zatvoreni festival je belgijski Les Transardentes, dok je festivalska himna godine "Lean On" Major Lazera.

Za najboljeg hedlajnera proglašen je The Prodigy koji je nastupio prošlog ljeta na Jazu, najbolji novi izvođač je Hozier, a najbolji lajn ap imao je prošli Sziget.

Odluka o nagrađenima pala je nakon glasanja publike i stručnog žirija, a zastupljeno je bilo 350 festivala iz 50 evropskih država, koji su ukupno prikupili 800 hiljada glasova.

Bonus video: