Pokrenuta peticija: Bože vrati nam Dejvida Bouvija

Vendi Lig, koja je 2014. objavila Bouvijevu biografiju, izašla je u javnost sa tvrdnjom da se pjevač nije samo borio sa rakom jetre
7 komentar(a)
Dejvid Bouvi, Foto: Jimmy King
Dejvid Bouvi, Foto: Jimmy King
Ažurirano: 13.01.2016. 17:23h

Dvadeset i četiri sata kasnije, šok zbog smrti muzičkog velikana Dejvida Bouvija ne jenjava, a konstantno isplivavaju novi podaci o njemu - da je preminuo od raka jetre, navodno preživio šest srčanih napada, a pokrenuta je i neobična peticija.

Vendi Lig, koja je 2014. objavila Bouvijevu biografiju, izašla je u javnost sa tvrdnjom da se pjevač nije samo borio sa rakom jetre.

"Nije se borio samo sa rakom, već je imao i šest srčanih napada posljednjih godina. Ovo sam saznala od nekoga ko mu je bio vrlo blizak", kazala je Lig za BBC News.

I dok ožalošćeni fanovi ostavljaju cvijeće ispred njegove kuće u Ulici Lafajet u Njujorku, gdje je Bouvi preminuo, britanski "Metro" piše da će poznati muzičar biti sahranjen upravo u Americi, a ne u Velikoj Britaniji. U planu je i da se održi memorijalni koncert 31. marta u "Karnegi holu" u tom gradu.

U međuvremenu je u Italiji pokrenuta peticija kojom se "apeluje na Boga da vrati Dejvida Bouvija na Zemlju", a prodaja aktuelnog albuma britanskog muzičara je očekivano enormno skočila nakon njegove smrti.

Bonus video: