Podignuta optužnica protiv Tonija Cetinskog

Poznati hrvatski pjevač u problemu zbog saobraćajne nesreće koja je rezultirala smrću jednog pješaka
3200 pregleda 1 komentar(a)
Nije prilagodio brzinu: Toni Cetinski, Foto: Facebook (Toni Cetinski Official)
Nije prilagodio brzinu: Toni Cetinski, Foto: Facebook (Toni Cetinski Official)

Protiv poznatog hrvatskog pop pjevača Tonija Cetinskog podignuta je optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće krajem pretprošle godine u Rovinju koja je rezultirala smrću jednog pješaka.

Vlasniku hitova “Onaj ko te ljubi sretan je” i “Čovjek od leda”, prema saopštenju Općinskog državnog odvjetništva, stavlja se na teret da je 3. novembra 2017 oko 13.55 sati upravljao vozilom kroz Pustu ulicu u Rovinju protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

“Optuženi se tereti da je vozilom ulazio u nepregledan oštar zavoj ulijevo, a da se prethodno nije uvjerio može li tu radnju preduzeti na siguran način po druge učesnike u saobraćaju. Takođe se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom koju, u konkretnim uslovima, može predvidjeti”, stoji dalje u saopštenju.

Cetinski je upravljao automobilom marke “mercedes” pulskih oznaka, a u nesreći je preminuo šezdesetdvogodšnji Ibrahim Kevljanin iz Rovinja.

Prema saopštenju tužilaštva, Kevljanin je ležao na ulici “narušenog zdravlja usljed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholizovanom stanju, te smrtno stradao na mjestu događaja”. Cetinski je ranije izjavio da nije vozio brzo jer je to u pomenutoj ulici nemoguće zbog njene širine, ali je nedugo nakon toga u javnosti osvanuo video jedne televizije koji prikazuje pjevača kako tom ulicom vozi većom brzinom.

Bonus video: