Random proglašen za najboljeg betlera u regionu

"Biće to lijepa uspomena nakon 10, 20 godina, ako poživim"
1671 pregleda 0 komentar(a)
Marko Lubarda, Foto: Privatna arhiva
Marko Lubarda, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.12.2015. 20:08h

Hrvatska Rap Skillz organizacija, koja je nedavno i u Podgorici organizovala rep betl (borba između repera koji pokušavaju da rimujući ponize jedan drugoga pred publikom), prošle nedjelje je u Osijeku napravila finalni turnir sezone, a za pobjednika je proglašen Marko Lubarda, koji je publici poznat kao Random, član podgoričkog hip hop dvojca Džej Džej Okoča.

On je za titulu šampiona ex-YU prostora betlovao protiv hrvatskog kolege Jantara, a o ovom priznanju i iskustvu iz Osijeka pričao je za Vijesti, ističući da ovaj događaj nije bio koncipiran kao takmičenje.

“Bilo je organizovano po uzoru na inostrane lige, gdje se na kraju godine održi betl između takmičara koji su najviše pokazali. Objektivno su to Spit, Veb i ja, i bio sam saglasan da se za titulu bore Spit i Veb, ali usljed njihovih ličnih preferenci, nisu željeli da od njihovog dugoočekivanog susreta prave meč za titulu, koju bi kasnije morali da brane”, objasnio je Random.

“U međuvremenu se pojavio Jantar, koji se, iako je imao samo jedan betl, kvalitetom i iskustvom lansirao u elitu ove lige. Jantar i ja imamo sličnu, kompetetivnu energiju i oštru liriku, tako da se duel činio idealnim. I zaista, nije iznevjerio očekivanja, i po ocjenama prisutnih, nadmašio je Spit vs Veb meč”, istakao je jedini Crnogorac na toj manifestaciji.

Na sajtu Mixeta.net, koji je prenio atmosferu sa rep betla, napisano je, da je prije finalnog meča Jantar imao jednu pobjedu, dok je Random imao dvije i “kontroverzni poraz”, a crnogorski reper je objasnio da se najvjerovatnije radi o meču u Tuzli, gdje ga je pobijedio Arot. On ističe da nema ništa protiv te odluke, kao i da je suparnik takođe bio odličan.

Na pitanje da li je bilo teško boriti se u gostima, on je istakao da se “do sada nije takmičio u Podgorici, pa nema sa čime da uporedi to iskustvo”.

“Ali takmičenje u gostima definitivno nije lako, najviše zbog putovanja koja znaju da traju i više od 10 sati, neispavanosti i zamora. Nisam imao problema sa lokalnim publikama do sad, njihovo pridobijanje smatram samo dodatnim izazovom i motivišućim faktorom”, kaže on i ističe da je jedini problem što ga nekada publika zbog podgoričkog akcenta i slegna ne razumije odmah.

Random je izdvojio neke od rima drugih protivnika koje su i njega nasmijale.

“Bilo je pregršt rima upućenih meni na koje sam se nasmijao, kao: ''Samo kad pereš tuđe prozore, obavljaš mutne poslove' ili 'izgledaš kao da si ispao iz malog žutog kombija, i to onog na tri točka od Delboja i Rodnija'”, prepričao je on, i dodao da je ponosan što je prvi pobjednik Rap Skillza.

“Biće to jedna veoma lijepa uspomena nakon 10, 20 godina, ako poživim, anđeli sa mnom”, zaključio je Random.

Bonus video: