Sea Dance na Jazu do 2026.

Direktor EXIT festivala Dušan Kovačević je kazao da će za pružanje usluga hrane i pića tokom festivala, biti naredne godine raspisan tender, kako ne bi bilo nikakvih dilema da se bilo ko favorizuje
0 komentar(a)
Srđa Popović, Dušan Kovačević, Foto: Vuk Lajović
Srđa Popović, Dušan Kovačević, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.12.2015. 13:50h

Predsjednik Opštine Budva Srđa Popović i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević potpisali su danas ugovor o desetogodišnjoj saradnji na organizaciji ljetnjeg muzičkog festivala Sea Dance na jazu.

Ugovorom je predviđno da Opština Budva iz svoje kase do 2026, godišnje izdvaja 300 hiljada, a Turistička organizacije Budve 100 hiljada eura.

„Mislim da smo danas napravili dobar posao. Nešto što iz godine u godinu postaje brend našeg grada, po čemu je Budva prepoznatljiva. I ono što se desilo 2015. godine, mislim da nam služi svima na čast i očekujem da narednih godina Sea dance festival bude sve više posjećen, da bude masovniji i da Budva bude prepoznata po tom segmentu. Ubrzo ćemo pristupiti izradi aneksa ugovora, odnosno dogovora šta ćemo sve raditi, koje su naše obaveze još za 2016. godinu, uz nadu da benefite od onoga što Sea dance festival donosi, ne samo Budvi nego Crnoj Gori, da će biti iduće godine značajnije. Dobro je što se taj festival odvija u sezoni. Smatram da smo stavili potpis na jedan dokument od kojeg će Budva iz godine u godinu imati sve veće benefite“, poručio je Popović.

Kovačević je podsjetio na analizu Vlade Crne Gore, po kojoj će Sea dance u narednih deset godina donijeti crnogorskom turizmu više od 100 miliona eura.

„I kada se pogleda koliki je broj objava, izvještavanja, medija i publike koja će posjetiti Budvu u tom periodu, pokazuje se zašto je festivalski i omladinski turizam tako važan. Mogu da obećam da će benefiti od održavanja Sea dance festivala biti još izraženiji, veći i da zaista neće biti nikakve dileme, kao što ni u Novom Sadu ni u Srbiji ne postoje dileme da li je Exit koristan i koliko je koristan. Ovaj ugovor predviđa i relizaciju određenih aktivnosti sa aspekta društvene odgovornosti. Jako je važno da festival, pored turističkog benefita, daje pogodnu platformu za zapošljavanje mladih, za regionalno povezivanje. To je nešto što je potrebno, ne samo u Budvi i Crnoj Gori, već i u cijelom regonu zapadnog Balkana“, naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima pored turističkih i ekonomskih benefita koje festivali sa sobom donose, postoji jedan, podjednako bitan, a to je promotvini segment - segment brendiranja destinacije.

"Budva sa Sea dance festivalom dobija dodatni imidž, kao mjesto koje posjećuju i nastupaju najznačajnije svjetske zvijezde. Ali ne samo posjećuju i sviraju, nego se poslije vraćaju da ljetuju, kao što smo imali promjer sa JK, frontmenom Jamiroquai, koji je došao u predsezoni u junu u Budvu da ljetuje i na lijep način razbio predrasude da li će sezona biti uspješna ili ne“, naglaiso je Kovačević.

Kovačević je kazao da će za pružanje usluga hrane i pića tokom festivala, biti naredne godine raspisan tender, kako ne bi bilo nikakvih dilema da se bilo ko favorizuje.

Popović je dodao da će to upravo biti i „tema“ aneksa“ ugovora, kako bi što više domicilnog stanovništva i lokalnih firmi bilo angažovano tokom festivala.

Bonus video: