Sergej Ćetković: Odavno nijesmo imali dobar koncert kao u Zagrebu

„Odavno nijesmo imali tako dobar koncert. Od prve pjesme, kompletna sala je ustala i do kraja koncerta su sa mnom stajali i pjevali”
66 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2015. 15:01h

Prvi koncert najpopularnijeg crnogorskog kantautora Sergeja Ćetkovića u Zagrebu održan je preksinoć, a atmosferom koja je vladala tokom ta dva i po sata u dvorani Lisinski, muzičar je prezadovoljan.

“Zaista je bilo vrhunski. Odavno nijesmo imali tako dobar koncert. Čekali smo da se pojavi novi album i da održimo koncert u Zagrebu i zaista sam zahvalan sjajnoj publici, jer je bitno uticala da se dobro osjećamo. Od početka se stvorila dobra atmosfera koja je trajala do samog kraja. Iznenađen sam kako su neke pjesme koje su tek pojavile, već postale koncertni hitovi”, prepričava on svoje utiske za Vijesti.

Susret sa euforičnom hrvatskom publikom, popularni “kralj balada” je počeo numerom “Moj svijet” sa kojom je prošle godine predstavljao Crnu Goru na Eurosongu. Posebno ga je iznenadilo to što je publika odmah ustala.

“Od prve pjesme, kompletna sala je ustala i do kraja koncerta su sa mnom stajali i pjevali”, dodaje Ćetković.

Začuđen je, kaže, i zbog toga što iako je album objavio prije desetak dana, publika zna nove numere.

“Najbolje su od novih pjesama regovali na “Korov”, a pjevali smo i “Ne živim ja” i “Samo me zagrli. Posebno me je iznenadilo to što je pjesma “Zar je kraj” toliko dobro prihvaćena i već se svrstava u najveće moje hitove, iako je od njenog objavljivanja prošlo tek godinu dana”, navodi Ćetković, dodajući da u Lisinskom nije zaboravio ni stare hitove.

“Pošto sam prvi put nastupao u Zagrebu, gledao sam da repertoar prilagodim i ne sviram samo nove, tako da smo izveli numere sa svih albuma”, ispričao je pjevač, koji je zadovoljan i zbog činjenice da je u Hrvatskoj “Moj svijet” trenutno najprodavaniji album.

“Hrvatska ima dosta izvođača, tako da se nijesam nadao da će moj album za tako kratko vrijeme postići uspjeh. Posebno me raduje činjenica da su u određenim zemljama prvi tiraži već rasporadti. Eto, iako je publika na “Moj svijet” čekala pet godina, izgleda da se, po reakcijama čekanje isplatilo”, smatra Ćetković.

Uskoro i promocija u Podgorici

Na koncertu u Zagrebu, Ćetkovića su podržali fanovi iz čitave Hrvatske, a pjevač uskoro nastavlja turneju “Moj svijet”, za koju se nada da će biti isto toliko uspješna kao “Dva minuta” koja je trajala punih pet godina.

“Sad su nam u planu promocije. Najprije će biti u Beogradu, a do kraja ovog mjeseca organizovaćemo je i u Podgorici. Onda nas čeka Sarajevo, Skoplje, Ljubljana”, obećava Ćetković.

Početkom sljedeće godine, crnogorska pop zvijezda prezentovaće i spot za numeru “Ne živim ja”.

“Ovog puta riješili smo da za svih devet preostalih pjesama, koje publika nije čula do objavljivanja albuma, snimim spotove. Mislim da imamo i vremena, a i dovoljno dobrog materijala”, smatra on.

Galerija

Bonus video: