Armija gitara na Exitu: Dolaze Greta Van Fleet, Fil Anselmo, Tarja...

Rokenrol prazniku pridružiće se kultni engleski ska bend The Selecter, norveški metalci Arcturus, famozni britanski pankeri Peter and the Test Tube Babies, pioniri švedske metal scene Entombed A.D. i kalifornijski hardcore veterani Total Chaos
85 pregleda 0 komentar(a)
greta van fleet, Foto: Exit Festival
greta van fleet, Foto: Exit Festival
Ažurirano: 27.11.2018. 11:49h

Već najavljenom kultnom sastavu The Cure, na EXIT festivalu u Novom Sadu idućeg ljeta pridružiće se najupečatljiviji rokenrol bend današnjice Greta Van Fleet, čuveni frontmen Pantere Fil Anselmo, kao i operska metal diva Tarja Turunen, saopštili su organizatori festivala.

Strani mediji sastav Greta Van Fleet zovu "spasiocima rokenrola" i "prvim velikim bendom generacije Z", dok čuveni magazin Rolling Stone piše da su "uspjeli nemoguće i učinili da rokenrol ponovo bude kul novim generacijama".

"Nezaustavljivi kvartet iz okoline Detroita podigao je pravu buru na svjetskoj sceni oživljavanjem istinskog rokenrol zvuka i energijom za koju Elton John kaže da nije viđena u ovom cijelom vijeku, dok je čak i Robert Plant potvrdio da se radi o nasljednicima velikih Led Zeppelina! Ove godine rasprodali su kompletnu američku turneju i nastupali na gigantskim pozornicama festivala kao što su Coachella, Lollapalooza i Rock Am Ring, a ovog mjeseca njihov album prvijenac stigao je na sam vrh američke top liste", stoji u saopštenju EXIT festivala, koji će se idućeg ljeta od 4. do 7. jula održati na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na EXIT dolazi i Fil Anselmo, čuveni frontmen Pantere, jednog od najvećih metal bendova svih vremena, koji na tvrđavu vodi svoj novi bend The Illegals sa specijalnim nastupom nazvanim A Vulgar Display of 101 Proof. U pitanju je prava ekskluziva i veoma rijedak set sastavljen isključivo od pjesama Pantere, rezervisan samo za odabrane festivale na predstojećoj turneji.

Na drugoj strani tvrđave, na Addiko Fusion bini će nastupiti Tarja Turunen, koju ljubitelji metal muzike pamte iz dana kada je pjevala u nordijskom bendu Nightwish.

Pravoj armiji gitara na ovogodišnjem Exitu, kako dodaju organizatori, pridružiće se kultni engleski ska bend The Selecter, norveški metalci Arcturus, famozni britanski pankeri Peter and the Test Tube Babies, pioniri švedske metal scene Entombed A.D. i kalifornijski hardcore veterani Total Chaos.

Trenutno je u prodaji ograničeni kontigent kompleta EXIT karata po cijeni od 58 eura, što predstavlja 55 odsto uštede u odnosu na finalnu cijenu. Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 27 eura. Za isti dan su u prodaji i ulaznice za FAN PIT po cijeni od 35 eura, kao i GOLD VIP dnevne ulaznice za 4. jul po 105 eura. Aktuelna cijena ulaznica važiće samo do 29. novembra, nakon čega će cijena biti viša. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice Exitfest.org.

Bonus video: