Atheist Rap slavi tri decenije postojanja na Exitu

Sastav će održati ekskluzivan koncert, a na bini će mu se, nakon 18 godina, pridružiti osnivač Vladimir Kozbašić Pećinko
341 pregleda 0 komentar(a)
Atheist Rap, Foto: Promo
Atheist Rap, Foto: Promo

Poznati novosadski pank rok bend Atheist Rap, koji u 2019. godini obilježava jubilej - trideset godina kontinuiranog postojanja i stvaralaštva, imaće specijalan nastup u svom gradu, na predstojećem Exitu.

Prema najavi organizatora, sastav će tim povodom na Addiko Fusion bini održati ekskluzivan koncert, a na bini će mu se pridružiti Vladimir Kozbašić Pećinko, koji je sa Aleksandrom Popovim osnivao ovu grupu.

“Biće to njegov prvi nastup sa Ateistima poslije osamnaest godina, a on će se ostatku ekipe pridružiti na pjesmama sa prva tri albuma na kojima je pjevao i u čijem je stvaranju učestvovao kao tekstopisac, kao što su nezvanična himna benda “Atheist Rap 2”, “Dr Pop”, “Grill 13”, “Pećinko”, “Tri jutra zemlje” i brojne druge”, stoji u saopštenju organizatora.

Stalnu postavu danas čine Popov (Dr. Pop), Vladimir Radusinović Radule, Aleksandar Milovanov Acke i Zoran Lekić Leki.

“Nevjerovatnih trideset godina postojanja benda, koje su odlikovali sarkastični tekstovi, energični nastupi po regionu i u Evropi, beskompromisna muzička estetika i kritički odnos prema vlasti, Ateisti dočekuju sa ukupno šest studijskih albuma, jednim live i jednim “best of” izdanjem, dok će novi album, koji će biti izdat u saradnji sa njemačkim sastavom Defenders of the Universe, biti objavljen tokom ove, jubilarne 2019. godine”, navode iz Exitovog tima.

Festival će biti održan od 4. do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a među do sada najavljenim izvođačima su The Cure, Karl Koks, Greta Van Fleet, Dimitri Vegas&Like Mike, Phil Anselmo&The Illegals, Tarja, The Selecter, Arcturus,Total Chaos...

Bonus video: