Božo Bulatović podnio prijavu: "Dobro jutro, grade mili" iskorišćeno u političke svrhe

Da li su posteri zalijepljeni kao podrška ili izrugivanje protestima, autoru stihova, kako je rekao, nije bitno
217 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2015. 16:54h

Crnogorski muzičar Božo Bulatović podnio je danas prijavu protiv N.N. lica, jer su širom grada osvanuli plakati na kojima su u političke svrhe, iskorišćeni stihovi njegove pjesme "Podgorica".

Početni stihovi "Dobro jutro grade mili/ Opet smo ti sinoć pili" odštampani su ispod fotografije šatora sa nedavnih protesta Demokratskog fronta, a danas tokom dana mogli su se naći na mnogim stubovima, zgradama i bilbordima u glavnom gradu. Svoje ogorčenje Bulatović je iskazao na društvenoj mreži Facebook, a zatim je za Vijesti potvrdio da je podnio prijavu protiv N.N. lica i da će, kada policija utvrdi ko je došao na ovakvu ideju i iskoristio stihove pjesme čiji je autor muzike i teksta na ovakav način, uslijediti i tužba.

"N.N.lice je grubo oskrnavilo moju pjesmu koja nikada nije bila korištena u bilo kakve političke svrhe. Kao što sam rekao i na Facebooku, koja god svrha bila ili na šta god ukazivala ideja postera, oskrnavljena je moja pjesma. Ja sam apolitičan i ne pada mi na pamet da se bavim analizom niti animiranjem bilo koga za ovo ili ono. Ovo je moj grad, moja zemlja i pjesmu sam napravio da ljudi uz nju slave radost i ljubav, nikad nije bila dio kampanja političkih partija, a ovo šta god bilo - "akcija" pojedinca ili neke partije - potrudiću se da više nikad to ne radi, jer narušavanje autorskog djela je isto što i krađa materijalne stvari. Tako neka se nadležni bave istragom, ja ću sačekati rezultate i preduzeti dalje korake pred nadležnim sudom", ispričao je Bulatović.

Da li su posteri zalijepljeni kao podrška ili izrugivanje protestima, autoru stihova, kako je rekao, nije bitno.

Bulatovićev sastav "Rolly" pjesmu "Podgorica" objavio je na albumu "Ponekad sjeti se" iz 2001. godine.

Galerija

Bonus video: