Adel: Nadoknadiću sve što nisam ili jesam uradila

“Žao mi je što su svi dugo čekali nove pjesme, ali, znate šta, dogodio se život”
66 pregleda 0 komentar(a)
Adel, Foto: Beta/AP
Adel, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.10.2015. 16:25h

Pjevačica Adel konačno se oglasila povodom svog novog albuma koji bi trebalo da bude objavljen sljedećeg mjeseca. Izdanje će se zvati “25”, a Adel je u postu na svojoj Fejsbuk stranici objasnila da se radi o pjesmama koje bi se mogle nazvati i “pjesmama koje nadoknađuju”.

“Moj posljednji album bio je album odmora, a ako bih ovaj mogla nekako da odredim, nazvala bih ga 'albumom za nadoknađivanje'. Nadoknađujem njime neke stvari sebi. Nadoknađujem izgubljeno vrijeme. Sve ono što nisam ili jesam uradila”, napisala je Adel.

Svoj posljednji album “21” objavila je 2011, a novo izdanje kratko je najavila prije nekoliko dana tokom pauze za reklame britanskog X Faktora. Klip koji je trajao 30 sekundi donio je publici samo zvuk klavira i njen glas koji je otpjevao nekoliko stihova nepoznate pjesme.

“Kada sam imala sedam godina, željela sam da imam osam, a sa osam sam htjela da imam 12. Kada sam napunila 18 prestala sam da želim da budem starija. Cijeli život sam protraćila na to da nešto želim. Željela sam da budem starija, da budem negdje drugo, da se sjećam, ali i da neke stvari zaboravim. Željela bih da nisam uništila toliko mnogo dobrih stvari samo zato što sam se bojala ili mi je bilo dosadno. Željela bih da nisam toliko puta bila u pravu, da sam bolje upoznala svoju baku, a da nisam tako dobro poznavala sebe, jer je to značilo da uvijek znam šta će se dogoditi na kraju”, napisala je Adel na svojoj Facebook stranici.

Ona je dodala da joj je žao što su svi toliko dugo čekali na nove pjesme jer, “Znate šta, dogodio se život”.

Pjevačica je u postu objasnila da nove pjesme govore o tome ko je postala sada kada je odrasla i da će uvijek žaliti za stvarima koje je olako ispustila.

“Kada mi se to dešavalo, toliko sam željela van. Sada ne mogu da se vratim. Ali, nemam vremena za žaljenje. Šta je bilo, bilo je”, napisala je Adel.

Bonus video: