"Stray Dogg" objavio novi album

Novi album Stray Dogga je sniman krajem maja i početkom juna u studiju "G.I.S." u Kastvu iznad Rijeke, a producent je bio Matej Zec. Omot albuma je radio Davor Gromilović
148 pregleda 1 komentar(a)
Stray Dogg, Foto: Privatna arhiva
Stray Dogg, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.10.2015. 18:17h

Srpski indi rok sastav Stray Dogg objavio je novi album "Come Along Wind" koji se može besplatno preslušati i preuzeti na Bandcamp stranici benda.

U pitanju je treće studijsko izdanje šestočlane grupe, nasljednik uspješnog i hvaljenog "Fire's Never Wrong" iz 2012.

"Come Along Wind" sadrži osam pjesama, a njegov zvuk kritičari upoređuju sa pjesmama kantautora kao što su Eliot Smit i Nik Drejk.

Novi album Stray Dogga je sniman krajem maja i početkom juna u studiju "G.I.S." u Kastvu iznad Rijeke, a producent je bio Matej Zec. Omot albuma je radio Davor Gromilović.

"Najveća razlika je u tome što ćemo na svim pjesmama imati ritam sekciju. Ustalili smo ekipu, već dvije godine sviramo u istom sastavu. To je razlika u zvučnom smislu, a pjesme su logičan korak dalje. Čini mi se da se mijenjamo, da idemo u nekom smjeru, ali najbolje da to album sam pokaže i da publika ocijeni", izjavio je ranije za "Vijesti" Dušan Strajnić, frontmen benda.

Prvi singl sa albuma je "No One But You", a iz benda su najavili da pripremaju i nekoliko spotova koji će izaći u narednih šest mjeseci. U planu je i regionalna promotivna turneja, a pored digitalnog "Come Along Wind" će izaći i u fizičkom izdanju krajem novembra.

Bonus video: