Kalezićev spektakl "biblijskih razmjera"

"Prvi put u Crnoj Gori i na Balkanu se dešava promocija jedne pjesme upriličena na taj način, kao performans u pozorištu. Bez lažne skromnosti, mislim da je ovim pokazano da Crna Gora može da parira svjetskim produkcijama"
56 pregleda 86 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2015. 06:51h

Na promociji svog novog singla "Ljuljaj me nježno" na Velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović" u Podgorici Slavko Kalezić je sinoć još jednom potvrdio da je šoumen kome nema ravnog u Crnoj Gori. Glumac i muzičar sinoć je publici podario audio-vizuelno iskustvo kakvo nismo gledali od domaćih muzičara.

Upoređujući sinoćni sa prošlim njegovim performansom "San o vječnosti", održanim početkom ove godine, Kalezić je kazao da je ovaj mnogo složeniji i da je produkcija skuplja.

"Prvi put u Crnoj Gori i na Balkanu se dešava promocija jedne pjesme upriličena na taj način, kao performans u pozorištu. Bez lažne skromnosti, mislim da je ovim pokazano da Crna Gora može da parira svjetskim produkcijama", uvjeren je multimedijalni umjetnik koji je svoj koncert opisao kao "spektakl biblijskih razmjera".

Kalezić je iskoristio priliku da pokaže sve što zna - pjevao je moderne pop hitove, sa svakom pjesmom mijenjao autfite, imao svoju kabare i plesnu tačku i prikazao kućne video snimke koji su izazvali dosta smijeha, kao i snimak svog izvođenja pjesme "Ljuljaj me nežno" u emisiji "X Factor".

Nastup je počeo upravo njegovom verzijom pomentuog klasika, ovaj put zaogrnutog u moderan dabstep/trep aranžman koji je izazvao ovacije i digao dio publike na noge. Originalni vlasnik hita Oliver Mandić posmatrao je sve iz prvog reda sa suprugom i ćerkom.

Kalezić je otkrio da je juče ujutro dva sata razgovarao sa jednim od svojih uzora kojeg je ugostio u Podgorici.

"Pričali smo o tome što je to umjetnička misija, kad zaista imaš cilj, ambiciju, kad si dosljedan i imaš viziju... Rekao je da je nevjerovatno što sam uspio da ga dovedem", istakao je mladi umjetnik.

Mandić je bio oduševljen Kalezićevim nastupom i kazao da zaslužuje duboko poštovanje.

"Fantastično, daću svu svoju energiju da napravi ovo i u Beogradu jer to stvarno zaslužuje", najavio je legendarni muzičar.

On se jutros vratio u Beograd sa svojom suprugom Majom, koja je takođe ostavila jak utisak na Kalezića.

"Budući da sam feminista po prirodi, toliko sam se sa njom zbližio da imam osjećaj kao da se znamo cijeli život", otkrio je glumac koji je ovim nastupom proslavio trideseti rođendan.

On je predstavio i englesku verziju novog singla, koja nosi naziv "Question" i otkrio da ga je kontaktirao Čarli Mejson, poznati američki tekstopisac.

U publici su se sinoć između ostalih našle njegove kolege glumica Julija Milačić, glumac Bane Popović i njegova supruga Sanja Jovićević, muzičarka Vjera Nikolić i izvršni direktor NVO "LGBT Forum Progres" Stevan Milivojević.

Galerija

Bonus video: