Na novom albumu nema „grubih” pjesama

Na pitanje da li će gostovati u Crnoj Gori, rekao je: “Sigurno, sigurno... samo da izađe album i nastavljamo sa svirkama”
55 pregleda 5 komentar(a)
Marko Mandić, Foto: Privatna arhiva
Marko Mandić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.09.2015. 19:13h

Iako publika u Crnoj Gori možda na pomen imena Marko Mandić neće znati o kome je riječ, hit ovog mladog muzičara “Ramdagadam” neizostavan je na žurkama i u klubovima.

Pored ove numere u kojoj gostuje Vojke iz grupe Djans, Mandić je snimio i “Dobar dan”, “Keva”, “Mnogo dobro”, sa pjevačicom Sarom Jo uradio je duet “Ujutru”, a uskoro će objaviti i album, pa je tim povodom pričao za “Vijesti”.

Kao najavni singl prije nekoliko dana Mandić je objavio “Pamtim”, pa je na početku razgovora otkrio zbog čega je odlučio da ona bude prva.

“Zato što nam je jedna od dražih sa albuma, a i htjeli smo da pokažemo ljudima kroz tu pjesmu šta još mogu od nas da očekuju. Bar 60 odsto albuma će nositi takav zvuk, a ostatak je naravno u našem dosadašnjem stilu, ali biće i dosta ozbiljnijih pjesama”, kazao je on.

“Biće i šaljivih numera, ali ovoga puta smo željeli da predstavimo novu priču i zbog toga je 'Pamtim' prva”, dodaje muzičar koji se slaže da je ta pjesma dosta nježnija u odnosu na sve njegove ranije hitove.

“U svakom slučaju biće dosta takvih na albumu, neće više biti 'grubih'. To smo se jednom tako šalili i nećemo više, ali biće zanimljivih pjesama”, nagovijestio je uz smijeh Mandić koji je na albumu koji će nositi naziv “Sve što nisi”, sarađivao sa Nemanjom Filipovićem.

Njih dvojica su zajedno radili i na svim ranijim numerama, pa su odlučili da ne mijenjaju dobar tim.

“Za ovaj album smo sve bukvalno zajedno radili i muziku i tekstove i aranžmane. Evo sad za mjesec dana treba da mu budem i kum na vjenčanju, tako da smo pored muzike i veliki prijatelji i skontali smo se skroz”, pohvalio se pjevač i otkrio ko su muzičari sa kojima je sarađivao za potrebe albuma.

“Gost je Sky Wikluh, a pored njega je i MC Sajsi (Ivana Rašić), kao i hrvatski reper Seal Killer”, ispričao je Mandić .

On predviđa da će veliku slušanost imati upravo numere koje je snimio sa Dorđem Miljenovićem (Sky), reperom iz Bad Copy grupe i Ivanom Rašić.

“Na te dvije numere ljudi za sada baš dobro reaguju, a i još jedna koju smo posljednju snimili bi mogla dobro da prođe. Nikada ne znamo šta će biti hit, ali se može zaključiti na osnovu reakcija ljudi, kao i do sada, koja ima potencijala, a sada ih sigurno ima četiri, ako ne i pet”, priča on.

Mandić potvrđuje da je među tim numerama i naslovna, odnosno “Sve što nisi”, pa objašnjava zašto nju nisu odabrali kao prvi singl.

“To nam je najdraža, ali nismo željeli da ona ide prva jer nam je imalo više smisla da se, kad izađe cijeli album ona pojavi”, rekao je muzičar.

Uskoro nastavlja sa svirkama, posjetiće i Crnu Goru

Mandić se nada da će album izaći do kraja ovog mjeseca ili najkasnije do sredine sljedećeg.

“Završavamo masters, pjesme su odavno snimljene i ostalo je samo da te tehničke finese završimo, što ne zavisi toliko od nas, koliko od audio-inžinjera”, kaže pjevač.

On je dodao da se nada uspjehu na regionalnoj top-listi “Domaćica”.

“Nismo još poslali spot MTV-u a treba to da uradimo za par dana”, kazao je Mandić koji će ekranizovati još nekoliko numera.

“Biće sigurno još spotova. Kada bude izašao album, izaći će još jedan, a zatim ćemo vidjeti šta se događa sa tim pjesmama, pa ćemo birati jednu po jednu”, priča pjevač. On je obećao promociju albuma na kojoj će neke pjesme biti izvedene uživo, a na pitanje da li će gostovati u Crnoj Gori, rekao je: “Sigurno, sigurno... samo da izađe album i nastavljamo sa svirkama”.

Bonus video: