Grupa Ti prvi put u Crnoj Gori: Kao da smo na domaćem terenu

Duni je već svirao u Podgorici 2008. sa svojim nekadašnjim bendom Petrol i tvrdi da mu je to bio jedan od najboljih koncerata u karijeri
1 komentar(a)
Ti, Foto: Facebook
Ti, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.09.2015. 12:15h

Beogradska drim pop grupa Ti prvi put će svirati u Crnoj Gori sjutra veče u kafiću "Berlin" u Podgorici, a dan kasnije je očekuje nastup na festivalu “Novi val” koji će se u Budvi održati od 10. do 12. septembra. Početak svirke u četvrtak zakazan je za 22 sata, ulaz će biti besplatan, a uz srpski rok duo nastupiće i novosadska kantautorka Dojo.

"Inicijalni poziv smo dobili od NVO 'Agora' i zahvaljujući njima će se desiti ova dvodnevna turneja. Moj dugogodišnji prijatelj Dragan Dubljević (NVO Open Sound) kad je vidio da nastupamo u Budvi je rekao da bismo mogli i u Podgorici, jer dugo pričamo o tome. Sve se lijepo poklopilo", ispričao je za "Vijesti" gitarista i pjevač Ilija Duni, koji uz bubnjara Trajčeta Nikolovskog čini grupu Ti.

Duni je već svirao u Podgorici 2008. sa svojim nekadašnjim bendom Petrol i tvrdi da mu je to bio jedan od najboljih koncerata u karijeri.

"Toplinu, srdačnost i podršku koju smo dobili tada mogu da mjerim samo sa Beogradom koji nam je domaći teren. Dragan Dubljević je i taj koncert organizovao, a poslije svirke, dok je masa još vikala, pitao je da li bi ostali sjutra da odradimo još jedan, besplatan koncert i pristali smo. To se nikad ni prije ni poslije nije desilo. To su lijepe stvari koje se pamte", priča Duni.

Od grupe Ti publika može da očekuje koncert u trajanju od sat i 15 minuta, a Duni je otkrio da će svirati sve što su do sada objavili - dva albuma i jedan EP, kao i da će biti i nekih improvizacija i iznenađenja za publiku.

Intimnoj i sanjivoj muzici beogradske grupe odgovara mali prostor, mada Duni kaže da se dobro snalaze i na festivalima, koje su često posjećivali prethodnog ljeta.

"Dragan mi je opisao kakvo je mjesto, svidjelo mi se... Sviramo svuda, takva je realnost. Gdje god nas pozovu - od malog kafića do velikih bina kao na Exitu, InMusicu, Super Uhu, možemo da se prilagodimo svakoj varijanti... To je sve iskustvo. Sviramo dugo i naučili smo", ističe gitarista.

Tolerancija je najvažnija za uspješan život u dvoje

Nedavno objavljen drugi album grupe "Život u dvoje"muzički je eksperimentalniji od prethodnog, dok je tekstualno inspirisan Dunijevim životom sa djevojkom.

"To su životne teme koje dotiču sve ljude, nije samo odnos u vezi, živim u dvoje i sa Trajčetom u bendu, odnos između dvoje u smislu da postoji razumijevanje i poštovanje za drugog, za razlike... Filozofija i umjetnost života u dvoje je nešto što me privlači, možda jer nisam prije umio na tako lijep način da živim u dvoje", kaže pjevač i objašnjava što je po njemu najbitnije da bi život u dvoje bio uspješan: "Prije svega tolerancija, kad bih morao da biram jednu stvar. Imati razumijevanja za ljude i kad nisu srećni i raspoloženi, jer život ide gore-dolje".

Bonus video: