Kad se ujedine Prisli i Kraljevska filharmonija

Kraljevski orkestar je nasnimio svoje dionice preko matrica koje je davno snimio Prisli. On je umro u avgustu 1977. godine
0 komentar(a)
Elvis Prisli, Foto: Beta/AP
Elvis Prisli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.08.2015. 10:15h

Novi CD sa muzikom Elvisa Prislija (Elvis Presley) koji je najavljen danas, i koji treba da izađe u novembru, ujediniće Kralja rokenrola sa britanskom Kraljevskom filharmonijom na pjesmama kao što su "Burning Love" i "Love Me Tender".

Album će se zvati "If I Can Dream: Elvis Presley with The Royal Philharmonic Orchestra", i sadržaće, pored ostalog duet sa Majklom Bablom (Michael Buble) u pjesmi "Fever", kao i gostovanje pevačke grupe Il Volo i gitariste Djuejna Edija (Duane Eddy).

Kraljevski orkestar je nasnimio svoje dionice preko matrica koje je davno snimio Prisli. On je umro u avgustu 1977. godine.

Njegova udovica Prisila Prisli (Priscilla Presley) izjavila je, najavljujući album, da je to "nešto što bi on (Elvis) volio da je mogao da uradi".

Prema njenim riječima, "If I Can Dream: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra" je nastao u njenim razgovorima sa producentom Donom Ridmanom (Reedman) dok je prije dvije godine boravila u Londonu.

Prislijeva je priznala da je u početku bila skeptična, jer njena uloga u čuvanju Elvisove zaostavštine, zahtjeva proučavanje brojnih - ne obavezno suvislih - ideja za korišćenje njegovog imena ili muzike.

Međutim, kako je rekla, ideja joj se s vremenom sve više dopadala, i kada joj se prošle godine obratio bivši Elvisov dirigent iz Las Vegasa sa sličnim predlogom, ona je to vidjela kao potvrdu da je uparivanje sa orkestrom - validno.

Album je snimljen u slavnom londonskom studiju Ejbi roud, i treba da se pojavi 6. novembra.

Iako je Elvis bio najpoznatiji po rokenrolu, imao je veliku kolekciju muzike koja je obuhvatala mnoge stilove, i dopadao mu se orkestarski zvuk, rekla je Prisila Prisli.

"Znajući ga, poznato mi je da je želio da stvari budu velike, želio je punoću, želio je dramu. Kako je njegov tadašnji menadžer pukovnik Parker govorio, 'sve što narod hoće je da čuje Elvisa kako pjeva'. Ali na sceni, on je okruživao sebe muzikom koja je uticala na njega - gospel pjevačicama, orkestrom, rok bendom. Ljudi to nisu kapirali", rekla je njegova udovica.

Na albumu će se naći neke dobropoznate pjesme poput "In The Ghetto" i "It's Now Or Never", ali su Prisila Prisli i Ridman želeli da se tu nađu i neki zapostavljeni biseri poput pjesme Nila Dajmonda "And The Grass Won't Pay You No Mind" ili "Bridge Over Troubled Water" Sajmona i Garfankla (Simon and Garfunkel) koje je na svojim albumima otpjevao i Kralj Elvis.

Bonus video: