"NIJE BILO NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA"

Policija bila na visini zadatka: Za Sea Dance angažovane najelitnije jedinice

Podnijeto je ukupno 18 prekršajnih prijava za uživanje narkotika protiv šest domaćih i 12 stranih gostiju, dok su šestoro stranaca krivično gonjeni zbog proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga
18 komentar(a)
Policija, Sea Dance (Novine)
Policija, Sea Dance (Novine)
Ažurirano: 14.02.2019. 09:51h

Da Sea Dance protekne bez incidenata postarala se crnogorska policija, koja je, opšti je utisak, kao i prošle godine bila na visini zadatka.

Šef operativnog štaba za turističku sezonu Nikola Janjušević je objasnio da je Uprava policije i za festival na Jazu formirala poseban štab, te da su zajednički koordinirali aktivnosti svojih službenika.

Upitan koliko je policajaca bilo na terenu, Janjušević je odgovorio da zbog bezbjednosnog rizika takve cifre ne otkrivaju i dodao:

"Operativni štab je napravio plan kojim je predvidio dovoljan broj policijskih službenika da bi ta manifestacija protekla bezbjedno. Angažovane su najelitnije jedinice policije, posebna, specijalna i antiteroristička, kao i resursi saobraćajne policije, zatim kriminalistička, te pomorska jedinica granične policije koja je opremljena radarskim sistemom obezbjeđivala prilaz s mora. Svi segmenti službe su bili angažovani".

Tokom četiri dana  zabilježeno je oko 110 hiljada posjetilaca, a da nisu evidentirana nijedna tuča ili krađa. 

"Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti kriminaliteta, osim nekoliko prekršajnih i krivičnih djela u vezi sa narkoticima", istakao je on.

Podnijeto je ukupno 18 prekršajnih prijava za uživanje narkotika protiv šest domaćih i 12 stranih gostiju, dok su šestoro stranaca krivično gonjeni zbog proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga. Po ocjeni Janjuševića, koji je takođe svakodnevno bio na Jazu, posjetioci festivala su se ponašali korektno. Saobraćaj se tri dana odvijao bez problema, dok je prve noći, kada je na Jaz došlo oko 35 hiljada ljudi, bilo većih zastoja iz pravca Tivta, a u jednom periodu i kolona na putu od Budve.

Crnogorskim policajcima na Jazu su se pridružile kolege iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Albanije i Italije, koji su sada već tradicionalno na primorju tokom sezone

"To su pripadnici kriminalističke i policije opšte nadležnosti. Značajno su nam pomogli, jer je i iz njihovih zemalja bilo dosta posjetilaca", kazao je šef operativnog štaba za turističku sezonu.