Sivilo i MC Sajsi zvijezde Obala festa

“Danilovgrađani su prošle godine pokazali da vole hip hop”
427 pregleda 1 komentar(a)
MC Sajsi, Foto: Milan Babić
MC Sajsi, Foto: Milan Babić
Ažurirano: 14.07.2015. 07:10h

Hedlajneri ovogodšnjeg, drugog izdanja Obala festa biće kontroverzna srpska reperka Sajsi MC i njen crnogorski kolega Sivilo, saznaju “Vijesti”.

Ranije je objavljeno da će Obala fest biti održan 5. i 6. avgusta u organizaciji NVO “Muzika, alternativa, kultura”, uz podršku Turističke organizacije Danilovgrad i tamošnjeg Centra za kulturu.

“Zvijezda prve večeri festivala biće jedna od najaktuelnijih reperki na Balkanu Sajsi MC, koja je u Crnoj Gori već nekoliko puta nastupala, ali ti koncerti nisu bili ispromovisani kako treba, tako da mi je drago da će konačno dobiti tretman kakav zaslužuje”, najavio je Damir Ibišević, ispred NVO “Muzika alternativa kultura”.

Zgodna beogradska reperka u posljednje vrijeme je dominirala top-listama pjesmama “Papa”, “Nadrkano hodanje” i “Pokvarenica”, a u Danilovgrad dolazi nakon vrlo uspješnog koncerta na Exit festivalu na kojem se već odomaćila nastupajući par godina zaredom. Ona je nedavno digla dosta prašine najavom hit singla na kojem će raditi sa njenom sugrađankom i jednom od najvećih turbo folk zvijezdi Jelenom Karleušom.

“S obzirom na to da promocija crnogorskih izvođača čini veoma značajnu stavku u našem programu, odlučili smo da druge večeri, 6. avgusta hedlajner bude podgorički reper Sivilo koji ća nastupiti u svojoj 'lajv' formaciji - sa bubnjarem, DJ-om i nekoliko pratećih vokala. I on je do sad imao nekoliko uspješnih, što solo, što festivalskih nastupa, ali očekujemo da mu ovaj na Obala festi bude najbolji ikad”, kazao je Ibišević.

On je najavio da će Sivilo u Danilovgradu predstaviti pjesme koje su dio njegovog aktuelnog projekta “Ljeto kada su me krunisali”, u okviru kojeg će svake naredne srijede izlaći po jedan njegov singl, a do sada je lansirao tri, koji su naišli na prilično pozitivan prijem.

Kao i prošle godine, ulaz na Obala fest biće besplatan. Lani je festival okupio preko hiljadu i po posjetilaca, a organizatori se nadaju da će ih ovog ljeta biti još više. S.S.

Bonus video: