U Jovanu sam vidio malog Slavka, koji u tim godinama nije bio svjestan šta će biti kad poraste

"Od momenta mog početka rada sa njim, dešava se nevjerovatan preokret. On je i do do tada imao scensku prisutnost, nevjerovatano razvijeno kinestetičko čulo koje imaju glumci i umjetnosti, odnosno uređeno umijeće vladanja scenom”
27 komentar(a)
Slavko Kalezić, Foto: Vesko Belojević
Slavko Kalezić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 09.07.2015. 15:34h

Glumac Slavko Kalezić prilično je zaslužan za nagradu za najbolji scenski nastup koju je Jovan Aleksić osvojio u Pinkovim zvezdicama. Kalezić je nedjeljama pripremao Aleksića za nastupe, a u razgovoru za “Vijesti”, pričao je o saradnji sa 12-godišnjim dječakom.

"Jovana sam primijetio kada su emitovali njegov nastup tokom kojeg se zagrcnuo, a onda pitao da li može da ponovi. To mi je privuklo pažnju, jer sam u tom trenutku, u pozitivnom smislu riječi, vidio malo čudovište, koje nije bilo zadovoljno i koje je superiorno nastavilo da pjeva do kraja", prisjetio se Kalezić i priznao da prije te emisije nije čuo Jovana kako pjeva.

"Shvatio sam brzo koliko je i prije bio uspješan kada su festivali u pitanju i tu me je kupio", odgovara Kalezić.

"Primijetio sam da nema samo dar za pjevanje, već da je cjelokupan paket, biser, koji pripada mom miljeu, odnosno glumačkom svijetu", kazao je on i dodaje da je nakon toga Jovana i njegove roditelje pozvao na "San o vječnosti" kojim se predstavio u KIC-u Budo Tomović.

"Na after partiju njegov otac Vladimir je došao da mi kaže da Jovan mora da ide, jer je mali i u to vrijeme spava, ali da je bio oduševljen onim što je vidio", objasnio je Kalezić koji se tada i ponudio da pomogne Aleksiću u pripremama za nastupe.

"Poslije petnaest dana me je zvao da mu pomognem oko nastupa i naša prva saradnja je bila vezana za pjesmu Majkla Džeksona 'Black or White'”, otkriva glumac, koji je veoma ponosan na to što je njegov mlađi kolega dobio nagradu za scenski nastup i završio takmičenje kao peti.

"Od momenta mog početka rada sa njim, dešava se nevjerovatan preokret. On je i do do tada imao scensku prisutnost, nevjerovatano razvijeno kinestetičko čulo koje imaju glumci i umjetnosti, odnosno uređeno umijeće vladanja scenom”, pohvalio je Kalezić Jovana.

Iskustva kad je u pitanju rad sa djecom Kalezić je stekao i u školici glume.

"Moj rad je urodio plodom, jer je on za to vrijeme doživio transformaciju i pokupio sve fore koje sam mu prenosio, ne samo scenske, nego i odnos prema poslu i proces rada”, tvrdi Kalezić, koji je istakao da je sa Jovanom imao pedagoški pristup, ali i odnos kao sa mlađim bratom.

"U njemu sam vidio malog Slavka Kalezića, koji u tim godinama nije bio svjestan šta će biti kada poraste", pojasnio je glumac.

Bonus video: