PRED NASTUP U KIC-U

Dejan Cukić: Ko uzme gitaru u ruke, želi da svira na krovu

"Kompilacija najvećih hitova se i dalje prodaje. Nisam mogao da vjerujem da neko još kupuje diskove", kaže Cukić
0 komentar(a)
Dejan Cukić, Foto: Facebook.com
Dejan Cukić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 06.07.2015. 18:37h

Srpski muzičar Dejan Cukić, nastupiće sa svojim bendom na krovu Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u petak, 10. jula u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto. Kako je u razgovoru za Vijesti otkrio, to će biti ispunjenje jedne od njegovih želja.

“Odavno sam čuo za taj prostor i odavno imam želju da nastupim na tom mjestu, ali eto, to će mi biti prvi put i naravno da se radujem”, ispričao je Cukić.

“Od kad su se članovi benda The Beatles popeli na krov one davne 1969. godine, svako ko uzme gitaru u ruke poželi da nekad svira na krovu. Tako da će mi se ostvariti jedna od dječačkih želja”, dodao je muzičar, koji je posljednji put u Podgorici svirao 8. marta, ali bez benda.

“Moje svirke sa i bez benda se nominalno ne razlikuju u smislu pjesama, jer ću ja i ovoga puta svirati svoje najveće hitove. Ali to je ipak drugačije, bogatije kada je tu bend...”, pojašnjava on.

“Kada je bend u pitanju onda je to puniji, bolji zvuk i ima više međusobnog igranja, tako da se baš radujem tome”, ističe Cukić i dodaje da će ovoga puta manje ispunjavati želje publike.

“To je malo teže kada sam sa bendom, jer je u pitanju malo ozbiljniji koncert i onda imamo listu pjesama koje ćemo svirati, tako da je upravo to ta razlika između nastupa sa bendom i solo svirki uz akustičnu gitaru, kada je to malo opuštenije, a ovako imamo program koji slijedimo”, kaže muzičar kojeg će na bini pratiti šestočlani bend.

“To je za mene velika radost, da opet u Podgoricu dođem sa kompletnim bendom”, ističe muzičar, koji je svoju karijeru sredinom '80-ih započeo uz Bajagu i instruktore.

Iako je poznatiji kao izvođač, Dejan Cukić je i autor velikog broja pjesama, ali kako kaže pjevanje mu je draže.

“Ne pravim neku veliku razliku. Radim nove pjesme, ali naravno da su svirke ono što ja najviše volim. Ipak sam ja, prije svega, neko ko najviše uživa u susretu sa publikom i najviše se radujem izvođenju pjesama uživo, pa je to nešto čime se i najviše bavim”, tvrdi muzičar.

Na pitanje da li planira da u narednom periodu obraduje slušaoce novim pjesmama, kaže da nije siguran kada će za objavljivanje biti pravi trenutak.

“Izašla je prošle godine kompilacija najvećih hitova, koja se i dalje dosta dobro prodaje, što je za mene veliko iznenđenje. Nisam mogao da vjerujem da neko još uvijek kupuje diskove, ali eto dešava se”, ispričao je on uz smijeh.

“Trenutno se doštampava tiraž i nećemo žuriti sa novim izdanjima. Pogotovo zato što su se vremena promijenila i sada je jedna sasvim drugačija priča od onoga na šta sam ja navikao, nekada kada sam počinjao da se bavim ovim poslom”, zaključio je on.

“Singlovi su način na koji muzičari sada komuniciraju sa publikom, a opet ja sam iz drugog vremena i malo ozbiljniji. Ima čovjek obavezu, ne samo prema publici, već i prema samom sebi da radi ono što osjeća. Ja sam nekako iz tog vremena, pa volim više da se izrazim kompletnije i sa cijelim albumom, tako da je to plan”, otkrio je on i dodao da ipak postoji mogućnost da će neke pjesme biti objavljene ranije.

Ovoga puta akcenat će biti na autorskim pjesmama

Na prošloj solo svirci u Podgorici, Cukić je nastupao svega dan nakon što je njegov prijatelj i kolega Vlada Divljan preminuo, pa je nastup počeo njegovom pjesmom “Ona to zna” koju mu je i posvijetio.

“Ovoga puta ćemo možda malo ubaciti tuđih pjesama. To je onaj dio koji ne planiramo unaprijed nego se dogodi, a s obzirom na to da sam ovoga puta tu sa bendom, glavne će biti naše stvari i pjesme iz mog repertoara. Tad je bilo, nažalost, vrlo svježe to što se dogodilo, tako da nisam mogao, a da to ne uradim. Sada ćemo biti u veselijoj atmosferi”, obećao je muzičar.