Izlet u mračni tech house

Novljanin je inače poznatiji po radu u okviru trance i chill žanrova, a upravo ga 13. jula u kotorskom "Maximusu" čeka nastup sa trance legendom Polom Van Dajkom
64 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Krivokapić, Foto: Privatna arhiva
Nikola Krivokapić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.06.2015. 19:15h

Hercegnovski producent Nikola Krivokapić objavio je EP "No Greed No Fear" koje se može čuti na YouTube servisu i Beatportu.

Ovo je prvo tehno izdanje koje je Krivokapić za londonsku etiketu "Mind Ability Records" objavio pod pseudonimom Kabadachia, a Novljanin je inače široj javnosti poznat pod imenom Krusty.

"Sadrži tri trake, možda nešto mračnije od onoga što sam do sad stvarao i ne mogu se svrstati u klasičan techno već je to više neka fuzija techno/tech-house i progressive stilova. 'Mind Ability' je osrednji lejbl koji je osnovao techno dvojac Sub Secret sa kojim sam stupio u kontakt početkom godine. Trake ove etikete vrte velika imena poput Ričija Hotina, tako da se nadam da će i ove moje zaživjeti u svijetu klabinga", ističe Krivokapić.

Novljanin je inače poznatiji po radu u okviru trance i chill žanrova, a upravo ga 13. jula u kotorskom "Maximusu" čeka nastup sa trance legendom Polom Van Dajkom.

"To je velika čast i poručujem svim ljubiteljima dobrog klabinga i drugačije, oplemenjenije elektronske muzike da uzmu karte na vrijeme, jer će to definitivno biti jedna od boljih noći na primorju ovog ljeta", ubijeđen je Krivokapić, koji će 28. jula na istom mjestu miks pult dijeliti i sa popularnim egipatskim trance dvojcem Aly & Fyla.

Novljanin je aktivan i na polju izdavaštva, pokrenuo je svoju nezavisnu onlajn etiketu "Enerđija Records", a kaže da je do sada imao dosta kvalitetnih izdanja.

"Naravno, ona nisu na nivou velikih kuća, ali u našoj sredini i regionu postajemo zapaženi i cilj nam je da se za ljude koji rade pod našim imenom čuje i da se dobro osjećamo, jer ljubav prema muzici je ono što nas pokreće, a ne profit", ističe on.

Za "Enerđiju" su do sada između ostalih svoje radove objavljivali kantautor Vitez Đurović, "svestrani vokalista i muzičar" Gump Forrest, Zvezdan Jašović, Zorana Radulović, Boro Muširinski, Jakša Janjić, Gorčin Pejović, Edo Žuđelović i mnogi drugi. Krivokapić je istakao da "Enerđija" nudi besplatno snimanje i postprodukciju svim muzičarima koji im se svide, te poziva sve zainteresovane za saradnju da se jave putem zvanične Facebook stranice ove etikete.

"Tehnička ili bilo kakva druga savršenost nije prioritet, već slobodan umjetnički i ljudski izražaj kroz zvuk", dodaje Krivokapić.

Bonus video: