Da li ste i vi Koenista?

Fanovi su bili potaknuti postom na ovoj društvenoj mreži u kojem se ističe da je Džoni Mičel, još jedno slavno muzičko ime iz Kanade, sebe prozvala "posvećenom Koenistom"
1 komentar(a)
Leonard Koen, Foto: Shutterstock
Leonard Koen, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.06.2015. 08:39h

Fanovi legendarnog kanadskog muzičara Leonarda Koena zabavljaju se ovih dana na Fejsbuku u pokušaju da pronađu zajednički naziv za sebe.

Ljubitelji muzike 80-godišnjeg autora hitova "Suzanne", "Sister of Mercy" i "Bird on the Wire", bili su potaknuti postom na ovoj društvenoj mreži u kojem se ističe da je Džoni Mičel, još jedno slavno muzičko ime iz Kanade, sebe prozvala "posvećenom Koenistom".

Među prvim predlozima našli su se "leonardisti", "koenisti" i "fedoristi", kao aluzija na šešir s kojim se Koen redovno pojavljuje na sceni.

Na listi se našlo i jedno "aleluja" u čast njegove najpoznatije pjesme, koju je u raznim verzijama dosad izvelo gotovo 200 umjetnika i koja je bila tema barem jedne knjige i jednog dokumentarca.

Leonard Koen je u maju izdao svoj novi, 25. po redu album - "Can't Forget".

Iako daleko najpoznatiji po svojim pjesmama, Koen ima i nekoliko književnih nagrada, među kojima nagradu "Princeze od Asturije", koju su osvajali pisci poput Gintera Grasa, Doris Lesing i Filipa Rota.

Bonus video: