Neobjavljene pjesme će iznenaditi fanove Kurta Kobejna

"Da budem jasan, ovo nije album Nirvane. Ovo je Kurtov album i bićete u prilici da čujete nešto što nikada ne biste očekivali od njega", izjavio je on
0 komentar(a)
Kurt Kobejn, Foto: Beta/AP
Kurt Kobejn, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.05.2015. 19:29h

Pričalo se da je Kurt Kobejn, legendarni frontmen grandž benda Nirvana, planirao solo album prije svoje smrti prije 21 godinu, ali do sada je publika čula samo tri njegova izdanja sa bendom. Ipak, reditelj filma "Montage of Heck", novog dokumentarca o Kobejnu, kazao je da bi se to moglo promijeniti.

Bret Morgen, koji je istražio preko 200 sati Kobejnovih kućnih snimaka dok je istraživao za potrebe pomenutog filma, kompilirao je album koji sadrži brojne "neobjavljene dijamante".

Morgen je za američki magazin "Bedford + Bowery" kazao da je u pitanju "nevjerovatan album koji slušaocu daje osjeća da 'visi' sa Kurtom Kobejnom po sunčanom danu u Olimpiji" i dodao da će neobjavljene pjesme iznenaditi ljude.

"Da budem jasan, ovo nije album Nirvane. Ovo je Kurtov album i bićete u prilici da čujete nešto što nikada ne biste očekivali od njega", izjavio je on.

Među snimcima su se našli i grubi snimci Kobejnovih obrada Bitlsa koji su na Internetu objavljeni prije mjesec dana.

"Montage of Heck" je dokumentarac Breta Morgena koji je odobrila Kurtova familija, a narator filma biće sam pjevač. Najavljeno je da će ovo djelo biti mnogo drugačije od svih do sada objavljenih dokumentaraca o tragično preminulom muzičaru. Film će imati američku premijeru na HBO kanalu 4. maja.

Bonus video: