Voodoo Snošaj: Slušam premijera i kontam, pa on je prs'o

“Po Baru lokalni psihijatri ismevaju Lomija iza leđa i onako, fore radi, uspostavljaju dijagnoze”, tvrdi reper
430 pregleda 28 komentar(a)
Voodoo Snošaj, Foto: Privatna arhiva
Voodoo Snošaj, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.05.2015. 05:31h

Anonimni barski reper koji se krije iza pseudonima Voodoo Snošaj, uzburkao je prije nekoliko dana Internet zajednicu u Crnoj Gori, objavljivanjem singla “Lomi povlo” u kojem proziva premijera Mila Đukanovića, a koji je za četiri dana na Jutjub kanalu pregledan sedam hiljada puta.

U razgovoru za “Vijesti”, Voodoo Snošaj, čiji je identitet poznat redakciji, pričao je o spotu koji je privukao veliku pažnju, otkrio zašto krije pravo ime i prezime, ali i kako je došao na ideju da premijeru posveti pjesmu.

“Slušam ga nešto u poslednje vreme i kontam, pa ovaj čovek je prs’o. Lupa samo takve gluposti, a još se beči nešto sa onim obrvama, kao opasan dečko i to, mor’o sam da reagujem. Verujte mi pun mi je ku*ac i ovih opozicionara koji primaju grdnu lovu da bi bacali loše fore iz skupštine i sa mitinga, zato se pesma završava stihovima ‘Zar se ne bojiš čika Meda, Branka Kockice’”, priča Voodoo Snošaj.

On je ovu numeru postavio na Internet samo dan nakon što je izvjesna Marija Maxima srpskom premijeru Aleksandru Vučiću posvetila pjesmu, a na pitanje da li je ideju dobio od nje kaže:

“Drugar iz kraja krene da mi pušta ovu matoru plavušu, samo sam mu rekao: ‘Burazeru, mani me se, ovo je odvratno’. A moram ti reći da su mi još gore obrade ove pesme koje vidim ljudi nešto kao šeruju po Fejsbuku. Mnogo gadno, batice”.

Reper tvrdi da stoji iza svojih riječi.

“Mislim ja i mnogo gore, al’ nešto mi se svidla ideja da priču spakujem u minut i četrdeset jedan. Veruj mi matori, ovde je najmanje bitno šta ja mislim. Je l’ znaš ti da po Baru lokalni psihijatri ismevaju Lomija iza leđa i onako, fore radi, uspostavljaju dijagnoze”, odgovorio je on i dodao da identitet ne krije zbog odmazde.

“Ne radi se o strahu, već o stavu. Mala je ovo zemlja, svi se poznaju i imaju predrasude, znaš već kako to ide. Mnogo mi je važnija poruka koju šaljem, nego moje ime u novinama od kojih će sutra neki moler da napravi kapu. Uostalom niko ne zna ko je Benksi, a čitav svet o njemu priča”, ističe Voodoo Snošaj, koji je u opisu spota najavio album i “druge stvari”, pa je otkrio koje teme će obrađivati u novim numerama.

“Biće zastupljene sve teme koje nas ka*aju u glavu: ku*čevi političari, NVO foliranti, internet revolucionari… Nekoliko pesama su ljubavne i lične priče. Što se tiče drugih stvari, mislim da bi bilo licemerno ako ne bih sa reči prešao na dela”, ističe reper.

On tvrdi da “Lomi povlo” nije odabrao kao prvu numeru za objavljivanje kako bi privukao pažnju niti zbog proboja na crnogorsku hip hop scenu.

“Ne zanima me proboj na bilo koju scenu, kapiraš? Ovde se radi o radikalnoj promeni koja ne sme da čeka”, priča Voodoo Snošaj, koji svo vrijeme priča na ekavici, pa se nameće sljedeće pitanje koje su postavili i mnogi u komentarima ispod vijesti o spotu i pjesmi - “Zašto repuje na ekavici, ako je iz Bara?”.

“Voodoo Popeye je najbolji reper na ovim prostorima, uz još nekoliko izuzetaka koji nisu vredni pomena. Čitav album će biti omaž njemu. Ja ne umem drugačije da repujem. Ceo život proveo sam po barskim plažama i ulicama, ali mi je keva iz Beograda, sa Čubure”, pojasnio je Voodoo Snošaj.

Nadmoć sam u odnosu na ostale repere

Voodoo Snošaj iskoristio je priliku da prokomentariše crnogorsku hip hop scenu, ali i da objasni šta to on ima da ponudi, a drugi prije njega nisu.

“U odnosu na te miševe, ja sam nadmoć. Najsmešnije mi je kad vidim ove istripovane fejkere iz Džej Džej Okoče. Mrtva usta moje babe bolje repuju od tih klinaca, a i tako su mršavi bate, nema pas za šta da ih ujede”, iskritikovao je on kolege.

Bonus video: