Hladno pivo, Plavi orkestar i Van Gogh u maju u Podgorici

Na konferenciji se prisutnima obratio i član Perpera, Momčilo Zeković Zeko koji je iskoristio priliku da najavi novi singl ove grupe, koji će biti objavljen u narednim danima
125 pregleda 6 komentar(a)
Parni valjak, Foto: Poslusaj.net
Parni valjak, Foto: Poslusaj.net
Ažurirano: 20.04.2015. 12:03h

"Hladno pivo", "Van Gogh", "Crvena jabuka" i "Parni valjak" samo se neka od imena koja će 21, 22. i 23. maja nastupiti u Podgorici u okviru novog festivala City Groove, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj danas u Hard Rock kafeu.

Direktor agencije Comfotably Numb i organizator festivala, Dragan Bulajić, saopštio je da će prve večeri nastupiti grupe "Perper" i "Parni valjak", za koju je ulaz slobodan.

“Prve noć će nastupiti naša najbolja grupa 'Perper', bez koje je nemoguće zamisliti bilo koji državni praznik, a da se oni ne pojave kao pečat Crne Gore. Poslije njih će nastupiti 'Parnji valjak', kao jedan od najboljih koncertnih sastava na ovim prostorima”, kazao je.

“Druga noć će biti više rokerska i ona će ugostiti 'Hladno pivo', kojem je novi album upravo danas izašao, i 'Van Gogh', koji je i ovogodišnji dobitnik MTV nagrade za najbolji rok sastav na ovim prostorima”, ispričao je Bulajić i dodao da će karta za tu noć koštati 8 eura.

“Treće veče će biti više pop i ugostiće 'Crvenu jabuku', koja će tom prilikom proslaviti 30 godina postojanja i poslije toga 'Plavi orkestar' koji više od 30 godina nije nastupao u Podgorici”, istakao je organizator.

Prema njegovim riječima, izvođače festivala, koji će se održati na platou između Elektrotehničkog fakulteta i Tološke šume, izabrani su na osnovu ankete koja je sprovedena u Podgorici.

“Rezultati ankete koje je nedavno radila gradska uprava pokazuju da građani žele upravo više koncerata na otvorenom, grad Podgorica, odnosno KIC Budo Tomović, prepoznao je koncept ovog festivala kao mogućnost da se povežemo i udružimo kreativne i materijalne snage i izađemo u susret građanima Podgorice, ali i Crne Gore i regiona”, nadovezala se direktorica KIC-a Snežana Burzan.

Pored proslave Dana nezavisnosti, prvi dan festivala biće i u znaku velikog otvaranja Hard Rock kafea, koji je jedan od organizatora City Groove festivala.

Na konferenciji se prisutnima obratio i član Perpera, Momčilo Zeković Zeko, koji je iskoristio priliku da najavi novi singl ove grupe, koji će biti objavljen u narednim danima.

Bonus video: