Autogeni trening snimio pjesmu i spot frontmenom Block outa

Saradnja sa Vranjkovićem ostvarenje sna

"To je davno počelo, prije više od pola godine, negdje kad je Vranjković svirao u Nikšiću svratio je u naš studio, snimio pilot gitare i vokale i ostavio nam to da mi dodamo nešto"
58 pregleda 2 komentar(a)
autoto, Foto: Facebook
autoto, Foto: Facebook
15.02.2019. 12:13h

Jedan od najpopularnijih crnogorskih rok sastava Autogeni trening snimio je nedavno spot za pjesmu na kojoj su radili sa legendarnim srpskim rokerom Nikolom Vranjkovićem. U pitanju je numera koja će se naći na Vranjkovićevom solo albumu, a koja nosi radni naziv "Moraćeš". Spot je sniman na Sceni 213 u Nikšiću, a za njegovu realizaciju zaduženi su braća Danilo i Vladimir Pendo, koji iza sebe već imaju brojne ekranizacije pjesama domaćih, uglavnom alternativnih muzičara.

"To je davno počelo, prije više od pola godine, negdje kad je Vranjković svirao u Nikšiću svratio je u naš studio, snimio pilot gitare i vokale i ostavio nam to da mi dodamo nešto. Nismo izmišljali toplu vodu, jer nema potrebe, samo bi oskrnavili pjesmu koja je inače prilično jednostavna, rekao bih neki kao grandž pank rok i super zvuči", otkrio je u razgovoru za "Vijesti" frontmen Autogenog treninga Dino Kapetanović.

On je kazao da ni pjesma ni spot još nisu skroz gotovi, te da se može očekivati da najkasnije početkom idućeg mjeseca budu objavljeni.

"Nikola sad ide na turneju po SAD sa Bajagom, mi imamo u petak koncert u Beogradu, pa kad se vratimo računam da ćemo to finiširati", dodao je pjevač i gitarista. Vranjković je nedavno boravio par dana u Crnoj Gori, što su muzičari iskoristili da snime spot. Iako je pjesma njegovo djelo, Kapetanović kaže da će obojica pjevati sami po strofu i refren, a zatim i jedan dio zajedno.

Frontmen Treninga istakao je da ova saradnja njemu i ostalim članovima benda mnogo znači, s obzirom da su već dugo veliki fanovi nekadašnjeg frontmena Block outa, koji ih je nerijetko podržavao i hvalio u brojnim intervjuima.

"Zamisli da si fan nekog benda cijeli život i onda te taj neko zovne da sarađujete. Mnogo to znači, da mi je neko prije 20 godina, kada sam počeo da slušam Block Out rekao da ću sarađivati sa njim željno bih iščekivao taj trenutak. Za Nikolu je poznato da je još sa Block Outom volio da sarađuje sa raznim ljudima, a sada kad radi solo još više, na njegovim prošlim pjesmama gostovali su mu članovi Darkwood Duba, Goribora, Orthodox Celtsa...", priča Kapetanović.

Autogeni trening u petak 17. aprila očekuje koncert u beogradskom Božidarcu, gdje će dijeliti binu sa tamošnjim bendovima Vizelj i Brigand, a Kapetanović naglašava da mu je drago što nije prošlo mnogo od njihovog posljednjeg gostovanja u glavnom gradu Srbije, jer su u novembru svirali sa Kandom Kodžom i Nebojšom u Domu omladine.

"Pošto je to svirka tri benda, nemamo puno vremena za nove stvari, pa ćemo odsvirati najviše dvije nove pjesme, a ostalo će biti numere sa prošlih albuma. Svi će svirati po sat vremena, a koliko sam uspio da vidim putem Interneta koncert je dobro izreklamiran, pa očekujemo pun Božidarac", kazao je frontmen Treninga.

Autogeni trening uveliko radi na novom albumu i pjevač kaže da je do sada završeno nešto više od pola posla.

"Malo nas je usporilo to što smo morali da selimo studio u Nikšićko pozorište. U planu nam je da na albumu bude 10 do 13 pjesama, pripremamo neke najavne singlove i jedan spot, tako da kad to krene da izlazi to će biti znak da se album može očekivati u narednih par mjeseci", objasnio je Kapetanović i otkrio da je već dobio ponude nekih izdavača, ali ne želi još uvijek da otkriva kojih.