Pogledajte spot Most Wanted: Turbo folk

Pjesma "Turbo folk” bila je najslušanija na aktuelnom EP- u
157 pregleda 0 komentar(a)
Most Wanted Oni momci, Foto: Oni momci
Most Wanted Oni momci, Foto: Oni momci
Ažurirano: 06.04.2015. 18:28h

Spot za pjesmu "Turbo folk", koju je budvanski rep dvojac Most Wanted snimio u saradnji sa podgoričkim duom Džej Džej Okoča, premijerno imate priliku da gledate na portalu Vijesti, a tim povodom članovi grupe Rope i Stefanegro, pričali su o snimanju videa.

"Spot za pjesmu "Turbo folk" su radili "Oni Momci", javnosti poznati po filmu "Folkolin" i brojnim skečevima koji su postali hit na YouTubeu. Sniman je na dvije lokacije - u amfiteatru Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" i u kafe baru "La Musica" i ovom prilikom bi se zahvalili ljudima koji su nam izašli u susret i omogućili nam da snimamo na tim mjestima...", kazao je Petar Jablan koji nastupa pod pseudonimom Rope.

On je dodao da je snimanje trajalo dva dana, te da je atmosfera bila odlična, pa im je žao što realizovanje tog projekta nije trajalo duže.

"Sve je snimljeno iz cuga bez ikakvih problema. Momci su pokazali da, kao što se u žargonu kaže, znaju znanje i nadam se da ćemo i dalje sarađivati", istakao je Stefan Ražnatović aka Stefanegro.

Na pitanje kako je došlo do saradnje sa "Oni momci" ekipom, Rope odgovara:

"Jednog od momaka smo znali iz viđenja, a oni su skoro snimili i film koji je tematski sličan pjesmi 'Turbo folk' tako da smo odlučili da im predložimo saradnju koju su oni prihvatili i to je po meni bio pun pogodak, jer se sve sklopilo".

Kada su u pitanju očekivanja vezana za spot, on ističe da se vode uspjehom pjesme koja se po slušanosti izdvojila sa njihovog EP-a koji su objavili u decembru prošle godine. Izdanje koje nosi naziv grupe Most Wanted može se poslušati na YouTube servisu.

"S obzirom na to da je pjesma kontroverzna i da je privukla dosta pažnje, sada sa spotom za koji mogu samo reći da je veoma zanimljiv i pun humora očekujemo i nadamo se da će se gledati", ispričao je Rope.

Pjesmu "Turbo folk", budvanski hip hop duo, snimio je u saradnji sa podgoričkim dvojcem Džej Džej Okoča, pa se u spotu pojavljuje i jedan od članova Poetik.

"Što se tiče Randoma i Poetika, znamo se sa njima već duže vrijeme, čak smo sarađivali i na jednom od 'rep sešna' koji je sniman u Budvi. Pratimo njihov rad i sviđa nam se kako rokaju, tako da smo odlučili da zovemo njih da budu gosti i po nama je to bila dobitna kombinacija...", ispričao je Stefanegro.

On je otkrio da je upravo to što je numera bila najslušanija, razlog zbog čega su je ekranizovali.

"To je jedan od razloga zašto smo se odlučili za taj potez. Pjesma je sa dozom humora prikazala realnost što se tiče muzičkog pravca i načina života koji se definiše kao turbo folk i mi smo samo predstavili naše viđenje o svemu tome... Bilo je svakakvih komentara, ali u globalu EP je prihvaćen možda čak i bolje nego što smo očekivali.. ", kazao je Stefanegro.

Na kraju razgovora, Rope je otkrio da njihov rad na muzici ne stagnira.

"Snimamo konstantno i već spremamo novi materijal, ali još ne možemo da odlučimo da li će biti objavljen kao album ili EP. Bitno je da se radi”, kazao je on i dodao da Budvani o ekranizaciji drugih pjesama ne razmišljaju previše, već će im to “doći samo od sebe, u hodu i bez mnogo planiranja".

Bonus video: