Lambchop i Čak Profet na SeaRocku

Prethodno je potvrđeno da će na ovogodišnjem SeaRocku, koji će se tradicionalno održati na Ljetnjoj pozornici u Kotoru od 24. do 26. jula, nastupiti još jedan američki kantautor - Vilijam Ficsimons
1 komentar(a)
lambi, Foto: Mixgrill
lambi, Foto: Mixgrill
Ažurirano: 03.04.2015. 16:17h

Kotorski SeaRock festival i ovog ljeta nastavlja sa dovođenjem svjetski poznatih amerikana i alt-kantri sastava u Crnu Goru. Organizatori su najavili da će hedlajner ovogodišnjeg izdanja festivala biti američki sastav tog žanra Lambchop, kao i kantautor Čak Profet koji je trebalo da u Kotoru nastupi prošle godine, ali nije došao jer mu je otkazan let iz Španije.

Lambchop je bend iz Nešvila, država Tenesi, predvođen frontmenom Kurtom Vagnerom koji je do šire popularnosti došao toko 90-ih godina prošlog vijeka. Bend poznat po velikom broj članova i po tome što osim Vagnera nema stalne članove iza 11 studijskih albuma, a aktuelan je "Mr. M" iz 2012.

Lambchop je često nastupao u zamljama iz okruženja, a iako ih je kritika svrstava u alt-kantri kategoriju u pjesmama ovog benda mogu se čuti i elementi soula, džeza i post-roka.

Pedesetogodišnji roker Čak Profet aktivan je još od 80-ih kada je bio dio psihodelične rok grupe Green on Red, a iza sebe ima preko dvadeset izdanja.

Prethodno je potvrđeno da će na ovogodišnjem SeaRocku, koji će se tradicionalno održati na Ljetnjoj pozornici u Kotoru od 24. do 26. jula, nastupiti još jedan američki kantautor - Vilijam Ficsimons. Ulaz na Ljetnju pozornicu i ovog ljeta će biti besplatan.

SeaRock je prethodnih godina okupljao po više hiljada posjetilaca, a ugostio je brojne zvijezde svjetske i regionalne rok scene kao što su Den Stjuart, Kris Ekman, Hav Gelb, Stray Dogg, Goribor, Little Quinces, Bambi Molesters i drugi.

Bonus video: