Komnen proglašen za najboljeg pjevača u Beogradu: Uspio i da rasplače žiri

Mladi Podgoričanin Komnen Vuković imao uspješan nastup na prestižnom festivalu Angel Voice
234 pregleda 2 komentar(a)
Komnen Vuković, Foto: PZ
Komnen Vuković, Foto: PZ
Ažurirano: 02.10.2018. 14:44h

Podgorički mališan Komnen Vuković osvojio je publiku širom regiona kroz jedno od takmičenja, a prošlog petka je u Beogradu još jednom pokazao zašto je uspijevao čak i da rasplače članove žirija. On je na prestižnom međunarodnom festivalu Angel Voice osvojio nagradu za najboljeg pjevača.

“Bilo mi je super. Nadao sam se nagradi i vjerovao sam u sebe, ali mi je isto prije svega bilo bitno da što bolje otpjevam. Mnogo sam se spremao. Bilo je dosta drugara i drugarica tamo, kako iz Crne Gore, tako iz Srbije, iz moje škole pjevanja D-moll... Vratio sam se u Podgoricu u nedjelju veče i sad se već spremam za predstojeći nastup na ‘Pinkovovim zvezdicama’. Tamo ću pjevati nešto drugo, ne isto kao na Angel Voice, ali ne smijemo otkrivati koje ću tačno pjesme pjevati”, kazao je Komnen za “Vijesti”.

Mladi Podgoričanin biće učesnik pete sezone “Pinkovih zvezdica”, koja će okupiti najbolje iz prethodnih sezona.

“To će biti drugačije malo, učestvuju svi superfinalisti iz ove četiri prethodne sezone. Snimanja su nam već zakazana, 18. pa onda opet 22. oktobra idemo za Beograd. Spremamo se, već smo počeli, čim smo završili sa Angel Voice takmičenjem”, otkrila je Komnenova majka Nada.

Kada je u pitanju Angel Voice, Komnen je nagradu osvojio svojom interpretacijom pjesme “Rise Like a Phoenix” kojom je Končita Vurst 2014. donijela pobjedu Austriji na Eurosongu. Budući da je u pitanju licencirani festival, može se očekivati da pobjeda Vukoviću donese brojne pozive za druge nastupe, a jedan takav je već uslijedio.

“Dobio je poziv za jedan festival koji će se na ljeto održati u Ohridu. Da li će imati još nastupa u vezi sa tim ne znam, budući da nisam mogla da idem sa njim u Beograd, već je išao sa brataničinom. Danijel (Alibabić, koji vodi školu pjevanja ‘D-moll’) ga je prijavio, njega i još jednu djevojčicu, malu Janu. On ga je i ranije prijavio za ‘Zvezdice’”, objasnila je Vuković.

Komnen je nastupio u kategoriji za najboljeg pjevača, dok se sljedeće večeri birala najbolja autorska dječija pjesma.

“Nismo imali neku autorsku pjesmu za ovo drugo veče. To bi bilo naravno ljepše, imao je neku svoju sa festivala, ali ta nije bila baš za ovu priliku”, kazala je majka Nada.

Komnenu svakako nastupa ne fali, a osim što pjeva već četiri godine svira violinu u Muzičkoj školi “Vasa Pavić”.

“Imamo nastupe svako malo. Nedavno je nastupio i na Međunarodnim danima poezije i proze na Plavnici, svakodnevno ima obaveze, ide u muzičku školu, sa violinom je dosta uspješan i takođe nastupa. U Skadru je bio drugi na jednom takmičenju, dok je ovdje osvojio Zlatnu liru.

Vjerovatno je muzika nešto čim će se baviti u životu, tako da smo skroz u muzici sad, što se kaže”, dodala je Vuković.

Bonus video: