French Kiwi Juice i TCTS objavili nove pjesme

Britanska DJ drumm 'n' bass zvijezda Wilkinson nastavlja da se visoko kotira na britanskim top listama
0 komentar(a)
SEa Dance, Foto: Facebook
SEa Dance, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.03.2015. 12:03h

Učesnici ovogodišnjeg Sea Dance festivala French Kiwi Juice (FKJ) i mančesterski DJ i producent TCTS objavili su nove numere.

FKJ, jedan od začetnika novog francuskog tehno pravca, čiju muziku karakterišu groovy bitovi, moderni hip hop ritmovi, raskošne bas linije i ekspresivni synth zvuci objelodanio je na svom Facebook i Soundcloud profilu novi remiks za numeru Fly, muzičarke filipinskog porijekla June Marieezy.

A sudeći po reakcijama na društvenim mrežama na listi favorita za ljetnji hit nalazi se i pjesma "Thinking About You" koju je TCTS uradio u saradnji sa britanskim kolegom Leom Kajlanom.

Video za ovu pjesmu naišao je na veliki odjek među slušaocima, a imao je i svjetsku premijeru na muzičkom portalu Stereogum.

TCTS je još jednom pokazao zbog čega je vrlo brzo nakon pojavljivanja na muzičku scenu skrenuo pažnju medijskih giganata kao što su BBC radio 1 i 1 Xtra.

Britanska DJ drumm 'n' bass zvijezda Mark Vilkinson poznatiji kao Wilkinson nastavlja a se visoko kotira na britanskim top listama, a njegov debitantski album "Lazers not included" je preuzet sa Interneta preko 60.000 puta samo u Velikoj Britaniji.

Bonus video: