Izašao trejler dokumentarnog filma o Kurtu Kobejnu

Koproducenti filma su Kobejnova partnerka, pjevačica Kortni Lav, i njihova ćerka Frensis Bin Kobejn
0 komentar(a)
Kurt Kobejn, Foto: Beta/AP
Kurt Kobejn, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.03.2015. 17:59h

Autori prvog dokumentarnog filma o lideru američke rok grupe Nirvane Kurtu Kobejnu izdali su trejler filma koji će biti prikazan u maju na američkoj televiziji, prenosi danas muzički časopis NME.

Dokumentarni film "Montage of Heck" prvi je autorizovani film o Kobejnu, koji je nađen mrtav 5. aprila 1994. godine u svom domu u Sijetlu.

Reditelj filma je Bret Morgen, koji je snimio "Crossfire Hurricane", dokumenatarac o legendarnoj britanskoj grupi Roling stouns.

Film o Kobejnu sastoji se od arhivskih snimaka o muzičaru u raznim okolnostima, crteža, poezije i audio snimaka poznatog pjevača.

Koproducenti filma su Kobejnova partnerka, pjevačica Kortni Lav, i njihova ćerka Frensis Bin Kobejn.

Kobejn i Nirvana su jako uticali na razvoj muzike, popularišući poseban pravac muzike - grandž.

Kobejnova najpoznatija pjesma "Smells Like Teen Spirit" iz 1991. godine obilježila je početak dramatičnog povlačenja nekih do tada dominantnih žanrova muzike 80-ih godina.

Kasnije je proglašena za"himnu generacije", a Kobejn je zahvaljujući tome nevoljno dobio titulu predstavnika "Generacije Iks".

Druge njegove poznate pesme jesu "Lithium", "About a Girl", "Polly", "In Bloom", "Come as You Are", "Heart-Shaped Box", "All Apologies" i kontroverzna "Rape Me".

Bonus video: