Ovo je pjesma za Vojsku Crne Gore

“To su naši prijatelji, braća, sestre, susjedi, naši sugrađani. To je naša vojska”, dodao je Kankaraš
152 pregleda 53 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Foto: Screenshot (YouTube)
Vojska Crne Gore, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.03.2015. 15:11h

Rokeri su uglavnom poznati po antiestablišment pjesmama, pa smo tako nedavno iz Nikšića čuli prozivku policije benda Podroom, ali da je u Crnoj Gori moguća i obrnuta situacija pokazali su njihovi sugrađani, bend Beer & Steel koji je najnoviju pjesmu i spot posvetio Vojsci Crne Gore.

"Heads Up" je sinoć premijerno prikazan na regionalnom MTV kanalu, da bi danas bio predstavljen crnogorskoj publici i medijima u podgoričkom kafiću "Hard Rock Caffe". Autori spota su članovi benda, režiju i montažu potpisuje frontmen Vuk Kankaraš, a video prikazuje, kako je rečeno na pres konferenciji, uobičajne aktivnosti VCG na raznim lokacijama - od kasarne u Danilovgradu do aerodroma u Golubovcima.

Još od 60-ih i mjuzikla "Kosa" rokeri su se uglavnom stavljali u antiratni tabor, ali se pedeset godina kasnije desilo i to da nikšićki hevi bend podrži učešće crnogorske vojske u NATO misijama.

"Tekst pjesme napisao sam prije otprilike godinu dana, a kompozicija i aranžman su takođe autorsko djelo benda. Inspiracija je nastala iz osjećaja poštovanja koji svi građani gaje prema svojoj vojsci. Ponosni smo na obučenost, posvećenost i hrabrost naših vojnika, kako učešćem u mirovnim misijama širom svijeta tako i zalaganjima u mirnodopskim uslovima kad su u pitanju ljudski životi i imovina", ispričao je pjevač i gitarista Vuk Kankaraš, uz kojeg Beer & Steel čine i Aleksandar Kankaraš (bubnjevi, klavijature) i Nemanja Cvijović (bas).

On je kazao da je poenta spota da prikaže i približi građanima Crne Gore vještine, sposobnosti i obučenost VCG, kojoj se zahvalio što im je omogućila da ga realizuju i izazio nadu da bend njenim pripadnicima nije smetao tokom snimanja.

"Vrlo često se novac navodi kao osnovni faktor za realizaciju ovakvih projekata. Mi tih problema ovog puta nismo imali, jer novca nije ni bilo. On nije potreban. Sve smo sami izgurali bez centa. Bukvalno smo shvatili onu izreku da su najbolje stvari u životu besplatne. Uložili smo svu našu ljubav, znanje i vještine da bi realizovali ovaj projekat, a publika će prosuditi što smo postigli", istakao je Kankaraš.

U međuvremenu, Beer & Steel nastavlja rad na debi albumu koji se prema riječima Kankaraša može očekivati u narednih par mjeseci.

"Već se radi na postprodukciji, ostalo je još par vokala da snimi i to je to. Ovo je ostvarenje našeg sna, pokazalo se da kad nešto zaista želiš i potrudiš se oko toga to se i ostvari", kazao je pjevač.

Nikšićki sastav osnovan 2011. ranije je objavio dva spota, a njegova pjesma "Fire On The Highway" našla se na internacionalnoj kompilaciji "Global Domination Vol. 1" sredinom prošle godine.

Bonus video: