Maestralna Halka oduševila Podgoričane

Sa bine je slao, do sada ovdašnjoj publici rijetko viđenu energiju, koja je cijelom bendu uzvraćala ovacijama i dugim aplauzima
77 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2015. 22:37h

Regionalna senzacija sevdaha, sastav Halka oduševio je publiku koja je večeras veliku salu KIC-a ispunila do posljednjeg mjesta. Pjevač benda Božo Vrećo svojim maestralim pjevanjem i harizmom osvojio je srca svih, pa su dva bisa bila potpuno očekivana.

Koncert su počeli numerom “Kiša bi pala” sa njihovog prvog albuma koji su objavili 2013. godine, samo nekoliko mjeseci pošto je bend okupljen. “Velika mi je čast što smo večeras ovdje. Meni je zaista ovaj koncert poseban”, rekao je na početku Vrećo, dok se gitarista Dino Šukalo pohvalio da teško koji bend koji prvi put nastupi na nekom mjestu može da se pohvali punom salom. No, mnogi izvođači uspjeli su da napune salu KIC-a, ali rijetki su oni koji su ostavili utisak na publiku kao što je Halka učinila sinoć. Tokom više od sat i po, publika je uživala u numerama koje su se našle na njihova dva albuma koja je objavila izdavačka kuća Gramofon, ali i u Božovom plesu valcera, kola, slobodnom stilu.

Sa bine je slao, do sada ovdašnjoj publici rijetko viđenu energiju, koja je cijelom bendu uzvraćala ovacijama i dugim aplauzima. Nije nedostajalo ni šale Šukala i Bože, ali ni iskrenih emocija i suza.

Najveći aplauz Božo je dobio pred sam kraj koncerta, nakon što se presvukao I na binu izašao igrajući dok su svirali gitarista Dino Šukal, basista Edvin Hadžić, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo i bubnjar Anes Beglerbegović. Na Šukalovu pitanje da li se dobro obukao, Božo je istakao da je bilo rizično izaći onako rasplesan jer su iza bine bili kablovi i priznao da je zamalo žureći da izaće na poseban dio kompozicije, zaboravio da obuče jedan dio kostima što je publika pozdravila aplauzom i smijehom. Zatim je zajedno uglas sa prisutnima u sali otpjevao “Rane moje” i obećao da će uvijek rado doći u Podgoricu. Koncert je svima brzo prošao pa publici nije dugo trebalo da ih pozove na prvi bis, kada su otpjevali “Razbolje se šimšir list”, no to prisutnima nije bilo dovoljno, pa se Vrećo vratio na drugi bis I ispunio obećanje da će otpjevati i jednu crnogorsku numeru. Za kraj je acapella otpjevao “Kom planina”.

Nakon koncerta, Božo se brzo presvukao i vratio u salu gdje su ga čekali fanovi, ali i rodbina. Kako se se u holu KIC-a prodavali CD-ovi Halke, ali i samostalni album Boža Vreće, većina je dolazila kako bi od frontmena dobila posvetu, autogram, a bilo je i onih koji su htjeli da taj trenutak druženja ovjekovječe fotografišući se da njim.

Među onima koji su mu nakon koncerta čestitali bili su i pjevačica Nina Žiliž, kao i multimedijalni umjetnik Slavko Kalezić.

Galerija

Bonus video: