Legendarni pjevač boluje od raka

Njegov bend Iron Maiden je saopštio da je Dikinson bio na rutinskoj kontroli kod doktora, kada je otkriven kancerogeni tumor na jeziku
4 komentar(a)
Brus Dikinson, Foto: Shutterstock
Brus Dikinson, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.02.2015. 13:13h

Legendarni hevi metal pjevač Brus Dikinson boluje od kancera, i prošao je sedmonedjeljni tretman hemoterapija i radioloških tretmana (zračenja).

Njegov bend Iron Maiden je saopštio da je Dikinson bio na rutinskoj kontroli kod doktora, kada je otkriven kancerogeni tumor na jeziku.

"Pošto je tumor otkriven u ranoj fazi, prognoze su veoma dobre. Brusov medicinski tim očekuje potpuni oporavak do maja, a biće potrebno par mjeseci da se vrati u punu formu. U međuvremenu, tražimo vaše strpljenje, razumijevanje i poštovanje za Brusovu i privatnost njegove familije, dok se ne oglasimo do kraja maja. Brus je dobro s obzirom na okolnosti i čitav tim je veoma pozitivan", saopštio je bend.

Iron Maiden je blizu završetka rada na novom albumu sa producentom Kevinom Širlijem.

Karijeru je Dikinson počeo u bandu Samson svirajući harmoniku i klavijature kasnije je bio vokal da bi pred kraj 1981. došao u Iron Maiden. Poslije albuma Fear of the Dark 1993. napušta band i posvećuje se solo karijeri. Snima albume: Balls to Picasso, Alive in Studio A (live), Skunkworks, Accident of Birth, The Chemical Wedding, Scream for Me Brazil (live) da bi se 2000. na albumu Brave New World vratio u Iron Maiden gdje pjeva do danas.

Uz muzičku karijeru Dikinson se bavi(o) još nizom drugih aktivnosti: reprezenteaija Engleske u mačevanju, pilot Boeing 757, novinar, profesor istorije, na Discovery chanelu snima dokumentarne filmove "Flying heavy metal" gdje testira sve vrste aviona, na BBC chanel 6 vodi novu muzičku emisiju i na kraju vodi humanitarnu organizaciju.

Bonus video: