Tom Odel na glavnoj bini ovogodišnjeg Exita

Mladi David Bowie, kako ga je prozvala Lily Allen, osvojio je publiku i kritičare debitantskim albumom sa prvog mjesta britanske top liste „Long Way Down“
0 komentar(a)
Tom Odel, Foto: Shutterstock
Tom Odel, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.02.2015. 09:45h

Jedna od najvećih muzičkih senzacija nove generacije i nagrađivani britanski kantautor Tom Odel, nakon nastupa na najvećim svjetskim festivalima kao što su Glastonbury i Coachella nastupiće za 15. rođendan Exit festivala na glavnoj bini u petak, 10. jula.

Mladi David Bowie, kako ga je prozvala Lily Allen, osvojio je publiku i kritičare debitantskim albumom sa prvog mjesta britanske top liste „Long Way Down“, sa kojeg se izdvojio i veliki hit-singl „Another Love“.

Potvrda vanserijskog talenta 24-godišnjeg pjevača, stigla je u vidu dva priznanja koje bi svaki muzičar lično poželio najviše. Nagradu za najveća autorska dostignuća „Ivor Novello“, Odell dobija već 2014. godine, a prije njega su je osvajali Peter Gabriel, Eurythmics, David Gilmour, Eric Clapton, Freddie Mercury i druge muzičke ikone. Tom Odell i Sam Smith su prvi muškarci kojima je uručena nagrada BRIT Critic Choice poslije petogodišnje serije izuzetnih dama Adele, Ellie Goulding, Jessie J i Emeli Sande. 24-godišnji engleski pjevač trenutno priprema nove pjesme koje publiku očekuju već na proljeće u okviru turneje Forest Live gdje će sa njim nastupati Robert Plant i Paloma Faith.

I dalje je aktuelan njegov posljednji hit singl „Real Love“, obrada istoimene pjesme Johna Lennona, sa kojom je ove zime osvajao evropske top liste i pridružio je plejadi svojih romantičnih pjesama kao što su „I Know“, „Grow Old With Me“, „Hold Me“ i druge.

Ovog ljeta Exit Avantura počinje u Novom Sadu 9. jula i trajaće preko deset dana, sve do finala na budvanskoj plaži Jaz 18. jula. Exit festival slavi svoj 15. rođendan na Petrovaradinskoj tvrđavi, a Sea Dance „brani“ aktuelnu titulu najboljeg evropskog festivala u kategoriji do 40.000 posjetilaca dnevno.

Svoje nastupe već su potvrdili Motorhead, Hardwell, Clean Bandit, Chris Liebing, Rudimental, Adam Beyer, Sigma, Eagles of Death Metal, Roni Size Reprazent, Wilkinson, Octave One, Zomboy i drugi, a u narednom periodu, ranije nego ikad prije, biće redovno objavljivani izrazito aktuelni i od strane publike veoma traženi izvođači za preko 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza.

Ulaznice za drugo izdanje Sea Dance festivala mogu se kupiti po cijeni od 29,99 eura. Broj ulaznica po ovoj cijeni je ograničen. Ulaznice za EXIT festival se mogu naći po cijeni od 58 eura. Jedinstvena ulaznica za više od deset dana Exit Avanture može se nabaviti za samo 69 eura. Ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigstix prodajne mreže, u svim gradovima širom Crne Gore. Spisak maloprodajnih objekata u kojima se mogu nabaviti ulaznice za SEA DANCE i EXIT festivale dostupan je na zvaničnom sajtu festivala, www.seadancefestival.me

Bonus video: