Pogledajte spot Sassje za pjesmu "Etikete"

"Spotom smo pokušali da proširimo priču na sve vrste predrasuda, jer to nije problem koji muči samo žene",
51 pregleda 1 komentar(a)
Sassja, Foto: Menart
Sassja, Foto: Menart
Ažurirano: 09.02.2015. 19:44h

Mlada tuzlanska reperka Sanela Halilović, poznatija pod pseudonimom Sassja objavila je spot za pjesmu "Etikete" koji premijerno možete pogledati na portalu "Vijesti online".

Ovu pjesmu zvijezda u usponu BiH scene, djevojka koja sve više privlači pažnju svojom ne tako čestom kombinacijom regea, daba i denshola uradila je u saradnji sa hrvatskom koleginicom Mirelom Priselac Remi iz Elementala. Kako je Sassja otkrila u prvom razgovoru za "Vijesti" spot je sniman početkom godine u Zagrebu, a autor je Vedran Haračić.

"Proveli smo dva dana u Zagrebu, neke kadrove snimali na ulicama, a neke u prostorijama Merata. Za snimanje je uvijek bitno imati dobru, opuštenu ekipu, zezati se, pa je tako bilo i ovaj put", kazala je Sassja koja je otkrila da joj je bilo u planu da ekranizuje drugu pjesmu, ali je u međuvremenu nastala ova, koja je oduševila i nju i Remi i došla u prvi plan.

"Remi je svojim znanjem i iskustvom svjetlosnim godinama ispred mene i mnogo sam naučila. U tom muzičkom svijetu 'velikih' sam prilično nova i svaki dan učim mnogo novih lekcija, a Remi mi je 'ispredavala' nekoliko vrlo bitnih i hvala joj za to", priznaje Sassja.

Pjesma, kao što se može i pretpostaviti po naslovu, se bavi ljudskim predrasudama, odnosno "etiketiranjem", ali sa ženskog stanovišta, kazala je reperka i dodala da je većina stihova zasnovana na istinitim situacijama i iskustvima kroz koja su prošla ona i Remi.

"Spotom smo pokušali da proširimo priču na sve vrste predrasuda, jer to nije problem koji muči samo žene", pojasnila je Sassja.

Odgovarajući na pitanje kako je publika reagovala na nju na početku, s obzirom da na ovim prostorima nema puno žena MC-eva, odgovara da ni ona sama ne voli sve ljude na planeti, pa je normalno da neki ne vole ni nju.

"U srednjoj školi sam pomalo sviruckala i pjevala sa nekim lokalnim bendovima, a od kada sam na objavila singl 'Ostavi da gori' 2009. sam postala Sassja. Od tada radim pjesme sama. Nisam planirala ozbiljno da se bavim muzikom, već mi je to bio hobi dok sam studirala. Uživala sam u putovanjima, svirkama i druženjima i planirala da se tako zezam do završetka studija i onda nađem posao u svojoj struci, kao i svi", otkriva reperka.

Ipak, život je za nju imao druge planove. Sassja je završila u međuvremenu farmakologiju, ali je i prije dvije godine uz pomoć Ilka Čulića potpisala ugovor sa izdavačkom kućom Menart za koju sada priprema debi album. Tako je muzika za nju prestala da bude hobi.

Sassjin debi album koji se zove "Taktički praktično" biće dostupan za slušanje i onlajn prodaju od 3. marta, a nešto kasnije i na CD-u. Muziku na albumu potpisuju Kantriman, Jah Billah, Fokus, Max RubaDub, Billain i Koolade, dok su gosti Frenkie, Remi i crnogorska rep klapa Who See.

"U tekstovima govorim o tome kako vidim svijet i kakav mislim da treba da bude i koje vrijednosti bi trebalo cijeniti. Puno je metafore, ironije i sarkazma, te priče o snovima, nadanjima i optimizmu", ispričala je Sassja.

O saradnji Noyzom i Dedduhom kaže da su je Who See zvali da im gostuje na sljedećem album, ali da je ona predložila da prvo urade pjesmu za njen debi.

"Jako sam zadovoljna pjesmom i srećna što su se javili. Uz dozu humora smo se pošteno izjadali, a za muziku su zaslužni Dedduh i Kantriman. Imamo slične stilove, ideje i ukus, pa vjerujem da ćemo opet sarađivati", kazala je reperka.

Ona će od narednog mjeseca krenuti na regionalnu turneju, ali kaže da poziva iz Crne Gore za sada nije bilo.

Bonus video: