Pablo Kenedi: Izbacivao bih četiri albuma godišnje

Srpski reper Milan Sisojević koji stoji iza Kendija i Pablo Kenedija, objavio je EP sa šest pjesama pod nazivom “Trap je mrtav”
1798 pregleda 0 komentar(a)
Sa albuma "Trap je mrtav", Foto: Marko Obradović Edge
Sa albuma "Trap je mrtav", Foto: Marko Obradović Edge

Svega pola godine od objavljivanja EP-ja “Krzno i suze”, sve popularniji srpski reper Milan Sisojević, obradovao je fanove još jednim albumom, odnosno sa novih sedam pjesama objedinjenih pod nazivom “Trap je mrtav”, a kao i prošli projekat i ovaj se može nazvati svojevrsnom trap parodijom.

Osim što naslovnim fotografijama, pa samim tim i stajlingom, ali i tekstovima (naročito u pjesmi ‘Litvanski trap’) karikira jedan od trenutno najpopularnijih hip hop pravaca širom svijeta (što uključuje i Balkan), Sisojević istovremeno rimama i bitovima pokazuje da se svakom žanru može dati kvalitet, često veći od originala po kojem je nastala parodija.

S obzirom na to da svoju muziku “izbacuje” pod dva pseudonima, za “Vijesti” je ovoga puta umjesto Kendija, pričao Pablo Kenedi, zaslužan za “Krzno i suze” i “Trap je mrtav” EP-eve. On je kao Kendi prije nešto više od godinu dana objavio album “Papirni avioni”, a prije toga i singl koji je postao regionalni hit - “Arapske pare”, pa na početku razgovora otkriva odakle crpi tu količinu inspiracije.

“Muzika je ono što me vozi svaki dan i da mogu izbacivao bih tri-četiri albuma godišnje”, uz smijeh tvrdi Pablo Kenedi.

“...ali dosta faktora utiče na izdavanje, pa moram da zakočim svoju inspiraciju i produktivnost”, dodaje on, a zatim otkriva više o ljudima sa kojima je sarađivao na albumu “Trap je mrtav”.

“Grzi na refrenu za ‘UV’, kao novo ime Aristokrata, za nas već dugogodišnji saradnik, on je ujedno i miksao cijeli album. Aleksandra i Ana su pomogle bekvokalima i horovima”, naglasio je srpski reper.

Sudeći po broju pregleda na YouTube kanalu “Aristokrat Muzik”, kod publike se već izdvojila pjesma “Oreoli”, koja je ispred naslovne numere “Trap je mrtav” s obzirom na to da vodi za nekih 25 hiljada slušanja, a opet komentari ispod svake numere su većinom pozitivni.

Na pitanje da li mu je i bio cilj da tih šest pjesama, “UV”, “Litvanski trap”, “Oreoli”, “Trap je mrtav”, “Kubizam”, "Milionerka" i “Papagaji” obuhvati najšire ukuse ili se to desilo slučajno, Pablo Kenedi odgovara: “Vjerujem slučajno”, ali i da su se slušanja poklopila sa njegovim očekivanjima.

“’Oreoli’ je sigurno najhitičnija numera i logično mi je zašto je publika najviše nju prihvatila. To mi je i lični favorit na albumu”, priznaje on.

Kada su u pitanju ekranizacije, Pablo Kenedi kaže da publika uskoro može očekivati i video za neku od numera sa EP-ja “Trap je mrtav”.

“Upravo za ‘Oreole’, ta stvar mora da ima spot”, siguran je on.

Kao i prethodnih puta, ovaj reper je odlučio da sve pjesme okači na YouTube, a kako kaže EP će uskoro biti objavljen i na drugim platformama poput Spotifyja, Apple Musica, iTunesa i Tidala, odnosno dostupan za kupovinu.

“Uvijek kačimo na platforme, trenutno imamo smjenu distribucije, pa kasnimo malo, ali biće uskoro dostupno svuda”, obećava on.

S obzirom na to da je Pablo Kenedi objavio dva albuma “Trap je mrtav” i “Krzno i suze”, čini se da je vrijeme da i fanovi Kendija dobiju nove numere, a Sisojević odgovara potvrdno.

“Spremaju se neke pjesme, ništa kao album ili veći projekti, ali biće nekih singlova ove godine sigurno”, poručio je on.

Od remiksa do novog hita

Jedan od singlova koji je “kupio” ex-YU publiku je “Arapske pare” koji je ovog ljeta proslavio rođendan, a tim povodom Kendi je pozvao fanove da naprave remiks, pa ubrzo objavio i tri najbolje verzije.

“Dobar je bio potez taj konkurs za remiks, radićemo takve projekte i u budućnosti”, odgovara reper, koji ne zna da li su te verzije fanova doprinijele da se “Arapske pare” mogu čuti i u noćnim klubovima.

“Nisam siguran da li su se remiksi vrtjeli po klubovima, ali ono što znam je da pobjednik tog konkursa nije objavljen, već sam taj instrumental iskoristio za ‘Oreole’”, otkrio je sagovornik “Vijesti”.

“VSKV je odnio šou tu definitivno, vrlo talentovan bitmejker, pa smo se dogovorili da taj bit ipak ne ode na remiks, nego na novu stvar”, dodao je on.

Bonus video: