Sea dance u trci za najbolji evropski festival

Drugi po redu Sea Dance Festival biće održan od 16. do 18. jula na plaži Jaz, i biće u znaku spektakularne proslave 15. rođendana EXIT-a
4 komentar(a)
Rožer Sančez Sea Dance, Foto: Luka Zeković
Rožer Sančez Sea Dance, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.01.2015. 10:57h

Dodjela najznačajnijih evropskih festivalskih priznanja, European Festival Awards (EFA), održaće se večeras u holandskom gradu Groningenu, a premijerno izdanje crnogorskog Sea Dance festivala je u trci za titulu najboljeg u dvije kategorije: „Najbolji novi festival“ (Best New European Festival) i „Najbolji festival srednje veličine“ (Best Medium-Sized European Festival).

Ove godine o pobjednicima odlučiće glasovi rekordnih 1,2 miliona festivalskih fanova iz više od 35 zemalja, kao i glasovi EFA žirija, sastavljenog od najrelevantnijih ličnosti iz evropske festivalske industrije, navodi se u saopštenju.

Novosadski EXIT festival, i ove godine se našao među nominovanim festivalima u najznajčajnijoj kategoriji, Best Major European Festival. EXIT je početkom prošle godine odnio titulu najboljeg festivala u Evropi, sa preko 620 hiljada osvojenih glasova i cijelog svijeta, među preko 300 festivala iz 34 države.

Ceremonija počinje u 18h, dok je sama dodjela nagrada najavljena za 21.30h. Dobitnici će nakon ceremonije biti objavljeni na zvaničnom sajtu EFA - http://eu.festivalawards.com/.

Drugi po redu Sea Dance Festival biće održan od 16. do 18. jula na plaži Jaz, i biće u znaku spektakularne proslave 15. rođendana EXIT-a.

EXIT festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Bonus video: