Pokradene pjesme sa Madoninog novog albuma

1 komentar(a)
Madona, Foto: Reuters
Madona, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2015. 10:12h

Sve učestaliji hakerski napadi govore da više niko nije siguran, a štetu zbog neovlašćenog upada u sistem kompjutera pretrpjela je i pop kraljica Madona, kada su njene pjesme sa predstojećeg albuma objavljene bez njene dozvole, a sada se to ponovilo, piše huffingtonpost.com.

Prije par dana na Internetu se našao kratak video zapis njene nove i neobjavljene pjesme pod nazivom “Two Steps Behind”, koji je zapravo dio demo snimka, a da stvar bude još gora fanovi su na osnovu dijela teksta već počeli da nagađaju kome je upućen.

“Ti si copy-paste, vrati se nazad. Ja sam uvijek u tvojim mislila”, glase stihovi, zbog kojih su obožavaoci Madone “zatrpali” njen zvanični Twitter nalog pitanjima da li je optužba za kopiranje namijenjena Lady Gagi.

“Ta pjesma se ne odnosi na Gagu niti na bilo koga drugog posebno. U pitanju je nezavršeni demo snimak, koji Madona nije namjeravala ni da završi, a samim tim ni da objavi zajedno sa novim pjesmama na predstojećem albumu. Između nje i Gage ne postoji netrpeljivost. To su gluposti. Čak je prošle nedjelje slušala album koji su snimili Toni Benet i Gaga i veoma joj se dopao”, pokušao je da razjasni Gaj Osiri, Madonin menadžer.

Prije samo desetak dana Internet su preplavili demo snimci Madoninih novih pjesama sa albuma “Rebel Hart” koji bi po planu trebalo da se objavi tek 10. marta.

Među pjesmama pjesmama koje su hakeri objavili su “Living for Love”, “Ghosttown”, “Devil Pray”, “Illuminati”, “Unapologetic Bitch” i “Bitch I'm Madonna” koju je snimila u saradnji sa reperkom Niki Minaž.

“Ovo je umjetničko silovanje! Polovina ovih procurelih demo snimaka se neće ni naći na albumu, a druga polovina je promijenjena. Ovo je jedan od oblika terorizma. Zašto ljudi žele da unište umjetničke procese? Zašto kradete? Zašto mi ne date priliku da završim i pružim vam najbolje od sebe”, napisala je ona na svom Instagram profilu, nakon objave njenih pjesama.

Ipak, ona je veoma brzo obrisala poruku i obećala da će njeni fanovi moći da čuju jednu od pjesama sa novog albuma 9. februara.

Bonus video: