Punkreas svirao u BiH: Poznaju nas bolje nego što smo mislili

„Reakcije na drugi album su pozitivne, svirke se lakše dogovore”
0 komentar(a)
Punkreas, Foto: Facebook.com
Punkreas, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 26.11.2014. 17:54h

Jedan od najaktivnijih crnogorskih bendova kada su u pitanju nastupi van svoje države “Punkreas” vratio se nedavno iz Bosne i Hercegovine gdje je imao dvije uspješne svirke u Sarajevu i Tuzli.

Nikšićki pankeri zadovoljni su kako su primljeni u komšiluku.

"U Sarajevu je bilo baš dosta ljudi, svirali smo sa još dva benda “S.P.U.K.” i “Seljačka buna” u AG klubu na Arhitektonskom fakultetu. U Tuzli nešto slabija posjeta, ali odlični domaćini. Uglavnom, vrlo smo zadovoljni", prenio je utiske za "Vijesti" gitarista Mihailo Bulajić.

“Punkreas” je nedavno u digitalnom formatu objavio drugi album "Majmunska posla", sa kojeg je pjesme izvodio i u BiH, a Bulajić kaže da su odlično primljene.

"Zna ih više ljudi nego što sam mislio. Bila je ekipa u prvim redovima koja je pjevala, pravila šutke", ispričao je on.

"Majmunska posla" od nedavno su dostupna i na Deezeru, a pod etiketom "Nocturne".

"Pozitivne su reakcije, sad dogovaranje svirki ide dosta lakše. Ipak je u pitanju drugi album, ozbiljniji materijal... Izašle i dvije dobre recenzije", kazao je gitarista.

Na pitanje po čemu se razlikuje publika sa ovih prostora od one u Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji i drugim zemljama van ex-Yu gdje su Nikšićani svirali ranije, Bulajić odgovara - po kulturi.

"Tamo postoji kultura odlazaka na svirke, ljudima nije muka da plate ulaz, kupe majicu ili CD nekog benda za koji nikad ranije nisu čuli", objašnjava on.

Gitarista je dodao da njegov bend ima još svirki u planu u predstojećem periodu, a kad i gdje - objaviće brzo na svojoj Fejsbuk stranici.

Bonus video: