Bleona: Roditelji od sramote ne izlaze iz kuće

"Haljina koju sam nosila je visoka moda, kreacija Šale Doriz. Ona je veća od života. Praktično je šivena na meni, što je trajalo nekih pet sati. Pomislila sam: 'Hvala bogu što sam se istuširala prije ovoga!"
111 pregleda 11 komentar(a)
Bleona, Foto: Beta‚‚
Bleona, Foto: Beta‚‚
Ažurirano: 25.11.2014. 13:49h

Bleona Ćereti (29), američka pjevačica albanskih korijena, svega par sati nakon što je skoro gola prošetala crvenim tepihom, iskoristila je pažnju medija da promoviše novi singl "F*** You I'm Famous".

Njena slika u mrežastoj haljini sa jedva prekrivenim "strateškim mjestina" na dodjeli Američkih muzičkih nagrada proteklog vikenda obišla je svijet, a njen stajling okarakterisan je kao najveća modna katastrofa tog događaja. Pjevačica i rijaliti zvijezda navodi da se raduje pažnji koju je dobila, iako priznaje da njeni roditelji ne izlaze iz kuće od sramote.

"Ne žele da izađu iz stana. Kad sam im rekla da je dobro što se piše o meni, oni su mi odgovorili: 'O čemu ti? Bila si gola juče'. kazala sam im da je sve u redu i da mi vjeruju", ispričala je Bleona za Us Weekly.

Na njenoj Wikipedia stranici stoji da je nazivaju "albanskom Madonom" i, poput svoje slavne koleginice, piše Daily Mail, nema problem sa privlačenjem pažnje iz pogrešnih razloga.

"Haljina koju sam nosila je visoka moda, kreacija Šale Doriz. Ona je veća od života. Praktično je šivena na meni, što je trajalo nekih pet sati. Pomislila sam: 'Hvala bogu što sam se istuširala prije ovoga!", otkrila je Bleona.

Iako komentari uglavnom nisu pozitivni, zaradila je bar jedan kompliment - od glumca Džejmija Foksa koji je na dodjelu nagrada došao sa petogodišnjom ćerkom Analiz.

"Kazao mi je: 'Bože djevojko, nevjerovatna si", otkrila je ona.

Pjevačica je priznala i da haljina, uprkos tome što za nju nije potrošeno mnogo materijala, nije bila udobna, ali je dodala i da je potpuno zadovoljna svojim izborom "toalete".

"Na kraju, bila je predivna", smatra ona.

Bleona je rođena u Albaniji, gdje je sa pet godina počela da nastupa po muzičkim festivalima. Prvi album "Kam Qejfin Tim" (Igram svoju igru) objavila je 1997, a zatim održala svoju prvu veliku turneju od 25 koncerata, koja je uključivala nastupe po Švajcarskoj i Njemačkoj. Iste godine pjevala je na promotivnim skupovima Albanske demokratske partije Saljija Beriše.

Uz maretnji govori engleski, njemački i italijanski jezik, svira violinu, a studirala je glumu u Tirani.

Od 1999 do 2002. izdala je još tri albuma. Godine 1999. bila je hedlajner humanitarne turneje za narod na Kosovu u okviru koje je, prema navodima Wikipedije, nastupala pred prosječno oko 50 ljudi u Švedskoj, Parizu, Pragu i Dizeldorfu.

Uslijedila je turneja od oko 80 koncerata po Evropi, a 2002. izdala je DVD “Nje xhiro neper Shqiperi” (Šetnja kroz Albaniju) koji dokumentuje njene koncerte na otvorenom pred oko 20 do 30 obožavatelja i nastup u Tirani koji je privukao stotinu ljudi.

Njen album "Ti Nuk Di As Me Ma Lyp" iz 2003. za mjesec dana prodat u 40 hiljada kopija, a zatim uspješne turneje, nova izdanja, brojne nagrade i novi politički angažman - podrška alijansi "Novo Kosovo" Behđeta Pacolija.

Od 2004, kada je prvi put imala turneju u SAD, Bleona postaje prepoznata kao uspješna internacionalna pjevačica na čije koncerte u Americi i Evropi dolazi po 10 do 20 hiljada ljudi.

U SAD se seli 2009. i godinu dana kasnije ostvaruje saradnju sa producentom Timbalandom, te objavljuje prvi od njihovih zajedničkih projekata, singl "Show Off".

Nakon još nekoliko izdanja, Bleona koja trenutno živi svoj "američki san", početkom godine snima rijaliti "Euros of Hollywood".

Bonus video: