Reper Jollanda objavio album: Na talasima rima, pozitivno, lagano, fanki

"Pjesme su o ribama, vožnji kolima, hejterima i penalima, politici, ljubavi, parama i drugim stvarima... Jedino nema nijedne o vutri, tu sam fulao totalno, ali provuče se neki komad kroz strofu"
130 pregleda 1 komentar(a)
Jollanda, Foto: Privatna arhiva
Jollanda, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.11.2014. 20:59h

Budvanski reper Jollanda, član hip hop kolektiva Radio Katakomba, objavio je svoj debi album "Na talasima rima" koji se može poslušati na YouTube servisu.

Album sadrži 14 pjesama, a gosti su Bege Fank, Necke, Buda NBG, Rajk i DJ-evi Munja i BKO.

Jollandin prvijenac najavljen je singlovima "Hiljadu" i "Voliš to", a reper je za "Vijesti" kazao da su pjesme nastajale u proteklih par godina.

"Tematika je raznolika i kao na svakom pravom rep albumu i na ovom se nalazi po jedna o ribama, vožnji kolima, hejterima i penalima, politici, ljubavi, parama i drugim stvarima... Jedino nema pjesama o vutri, tu sam fulao totalno, ali provuče se neki komad kroz strofu", otkrio je Jollanda. Pošto nije ljubitelj mračne i pesimistične muzike, reper je kazao da je većina pjesama "pozitivno, lagano i fanki". On smatra da je album raznovrstan zbog toga to što je u radu na njemu učestvovalo mnogo bitmejkera: Astek Ost, Miroslav Karović, Rajk, Ingredient Delikt i Necke.

"Promocije i spotovi su na nivou planiranja. Nisam siguran koju bih pjesmu ekranizovao, možda slušanost na Internetu odluči umjesto mene", kazao je Jollanda.

"Na talasima rima" dio je kreativnog buma na crnogorskoj rep sceni u posljednje dvije godine tokom koje su uz Jollandu albume objavili i Bacili, Sivilo, Meštri o' majka, Who See, Džej Džej Okoča, Prefix, Radio Katakomba...

"Činjenica da je u posljednje vrijeme izašlo mnoštvo prejakih albuma i da je učestalost hip hop događaja porasla ukazuju da je stanje na sceni mnogo bolje nego prije nekoliko godina. Postoji puno entuzijazma i volje kod velikog broja repera, isto tako i kod publike, pa imam utisak da se polako formirala zajednica koja podržava i širi ovo iza čega svi stojimo", smatra reper.

Bonus video: